Hugo de Jonge boos op sidekick Wilfred Genee: ‘Niet meer doen’

Niels van Baarlen, de sidekick van Wilfred Genee op Radio Veronica, heeft kwaad bloed gezet bij minister Hugo de Jonge. Hij denkt namelijk belangrijk genoeg te zijn om de minister direct te appen.

Hugo de Jonge en Niels van Baarlen © Op1, Radio Veronica

Hugo de Jonge is al ruim een jaar druk bezig om de coronacrisis te managen. Over hoe de minister dat precies doet zijn de meningen verdeeld, maar hij kan daarbij in elk geval geen allerhande radiosidekicks gebruiken die hem de hele tijd lopen te appen. Niels van Baarlen heeft dan ook een reprimande gekregen.

‘Val Hugo niet lastig!’

Niels zet zijn rolodex dagelijks aan het werk om interessante gasten te strikken voor de radiovariant van Veronica Inside. Kennelijk wilde hij ook Hugo in de uitzending hebben, maar die aanvraag had hij gewoon moeten doen via de woordvoerder van de minister. En niet direct per app.

Daar heeft Niels dan ook een waarschuwing voor gekregen. “Ik had Hugo geappt vanmiddag en toen belde zijn woordvoerster heel boos op dat dat niet de bedoeling was. Of ik hem niet telkens een appje wilde sturen. Ik zeg: ‘Telkens? Ik heb die man twee keer een berichtje gestuurd en verder helemaal nooit.'”

Vriendelijk

Waarom Niels precies met de minister wilde spreken is niet duidelijk, maar De Jonge heeft het berichtje dus doorgestuurd naar zijn woordvoerder. En die heeft Niels erop aangesproken.

Collega-sidekick Bas Nijhuis: “Maar wel een vriendelijke tekst?”

Niels: “Nee, ze was heel vriendelijk tegen me, maar ze was er niet van gediend. Oké, sorry…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vergaloppeert Niels van Baarlen zich door als radiosidekick ministers lastig te vallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen