‘Filmpje zwaargewonde Peter R. de Vries vooraf gepland’

Het filmpje van de zwaargewonde Peter R. de Vries dat werd gemaakt na de aanslag op zijn leven, is volgens het AD niet afkomstig van een toevallige passant. “Er stonden mannen klaar om dit te filmen.”

Peter R. de Vries © RTL / GeenStijl

Vlak na de moordaanslag op Peter R. de Vries dook er op internet een filmpje op van zijn zwaargewonde lichaam. Het filmpje werd massaal gedeeld op social media en op chatdiensten zoals WhatsApp. Als een van de weinige media besloot GeenStijl het filmpje te publiceren.

Spotters

Al een dag na de moordaanslag schreef GeenStijl over de mogelijke filmers van de zwaargewonde Peter. De nieuwssite publiceerde toen een foto waarop twee heren in precies dezelfde outfit (grijze trui, witte sneakers, schoudertasje) rustig langs het lichaam van Peter lopen. “Deze twee schrikken ook niet op van de schoten, maar pakken kalm hun telefoon.”

Heel verdacht, vond GeenStijl toen al. “Ze draaien enkele seconden later de hoek om, langs De Vries. Lopen vervolgens doodgemoedereerd door. Zijn het ‘spotters’ (die vaker ingezet worden)? Controleren ze of de schutter zijn werk goed deed? Filmen ze bewijs voor de baas? Moesten ze eventueel de klus afmaken?”

‘Ze stonden klaar’

Nu, drie weken later, blijkt dat de politie er sterk rekening mee houdt dat deze twee mannen klaarstonden om het lichaam van Peter R. te filmen nadat hij was neergeschoten. Althans, dat zeggen ‘bronnen rondom het onderzoek’ tegen het AD. “De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht”, aldus de bron.

Ook het feit dat de twee mannen vrijwel identiek gekleed zijn, vindt het rechercheteam zeer opvallend, meldt de krant. De recherchebron: “Als je maximale aandacht wilt, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden.”

Opsporing Verzocht

Volgens de bron van het AD is de kans groot dat de politie in Opsporing Verzocht aandacht zal besteden aan de verdachte gedragingen van de twee. Het is namelijk nog niet duidelijk wie deze mannen zijn.

De politie moet daarvoor wel wachten tot na de zomer, want Opsporing Verzocht is momenteel met zomerstop.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Opsporing Verzocht terug moet keren van zijn zomerstop om aandacht te besteden aan deze zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen