Femke Halsema: ‘Peter R. de Vries vecht voor zijn leven’

Peter R. de Vries vecht in het ziekenhuis nog altijd voor zijn leven. Dat heeft Femke Halsema vanavond iets na elf uur gezegd op een persconferentie, die live te zien was op NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Femke Halsema

Er is vlak na de uitzending van RTL Boulevard een aanslag gepleegd op het leven van Peter R. de Vries. Beelden die op internet circuleren bewijzen dat het goed mis is: op een gegeven moment werd de misdaadjournalist zelfs gereanimeerd. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis en is volgens de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema nog steeds in leven.

Vecht voor zijn leven

Femke kon niet al te veel kwijt over de gezondheidssituatie van Peter. “Op dit moment weten we alleen dat hij zwaargewond is en vecht voor zijn leven. Meer kan ik u nu niet melden. Ons hart en ons medeleven gaat uit naar zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden.”

Ze sprak lovende woorden over de tv-beroemdheid. “Peter R. de Vries is voor ons allemaal een nationale held. Een zeldzaam moedige journalist. Onvermoeibaar op zoek naar gerechtigheid, volstrekt onafhankelijk en vrij van geest. Hij komt op voor mensen in nood, voor de ouders van een vermoord kind of mensen die ten onrechte zijn veroordeeld.”

Laffe misdaad

De burgemeester vervolgde: “Hij houdt de opsporingsinstanties scherp en daarmee de rechtsstaat op koers. Hij is nog lang niet klaar.”

“Vandaag blijkt de gerechtigheid ook in ons land ver te zoeken. Er is een brute, laffe misdaad gepleegd. In de buurt van het Leidseplein waren veel mensen op straat die de schietpartij en Peter R. de Vries hebben gezien.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen