Bram Moszkowicz zeer emotioneel: ‘Ik had op Peter in moeten praten’

Bram Moszkowicz is zeer emotioneel over de aanslag op het leven van zijn goede vriend Peter R. de Vries. Hij heeft het gevoel dat hij meer op hem in had moeten praten over zijn beveiliging.

Bram Moszkowicz en Peter R. de Vries © SBS, RTL

Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten na de uitzending van RTL Boulevard, terwijl hij onderweg was naar de parkeergarage. Hij liep dat stuk zonder beveiliging, omdat de misdaadjournalist dat niet wilde. Bram Moszkowicz voelt zich daar rot over. Misschien had hij meer op hem in moeten praten, zei hij gisteren in Shownieuws.

Op Peter inpraten

Bram zat duidelijk geëmotioneerd aan de desk van het programma. “Wij zijn vrienden. Het is niet makkelijk. We hebben dertig jaar samengewerkt. Het is voor iedereen erg. Het is het allerergst voor zijn familie natuurlijk.”

Hij voelt zich rot. “Ik zit elke keer met de gedachte: hadden we niet iets moeten doen om uit zijn hoofd te praten om zonder beveiliging te lopen. Vooral op vaste tijdstippen als je weet dat hij naar Boulevard gaat. Dat zijn gevaarlijke momenten. Dat je zegt: ‘Peter, neem dan wél iemand mee.'”

Principieel tegen

Bram heeft het met Peter weleens over zijn beveiliging gehad. “Ik heb het er wel eens met hem over gehad. Hij is zeer principieel en hij wijkt niet. Daar moet je soms de gevolgen van dragen, vrees ik. Hij leeft en mijn gevoel zegt me dat hij het ook zal overleven, maar misschien is dat wishful thinking.”

Tegenover Bram aan de desk zat Evert Santegoeds, de hoofdredacteur van Privé. Hij heeft een zeer moeizame relatie met Peter. “Ja, we hebben een jaar of vijftien geleden wat problemen gekregen toen ik wat privéperikelen van hem onthulde. Dat heeft hij me niet in dank afgenomen en dat is daarna alleen maar erger geworden.”

Everts maag draaide om

Hoewel Evert en Peter geen goede relatie hadden met elkaar, is de Privé-baas toch zeer ontdaan. “Dit gezegd hebbende, neemt dat niet weg dat ook mijn maag gisterenavond omdraaide en ik de hele dag al een onbestemd gevoel heb.”

“Dat ken ik alleen van 9/11 en de dood van Pim Fortuyn en Theo van Gogh. Dat je de hele dag denkt: ugh, vreselijk dat we met z’n allen in zo’n situatie zitten en in zo’n land zitten. Daar kun je met je verstand niet bij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Peter R. de Vries minstens rondom de uitzendingen van RTL Boulevard beveiliging had moeten toestaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen