Glennis Grace door diep dal na aanslag op Peter: ‘Ik kan niet meer’

Glennis Grace gaat door een enorm diep dal na de aanslag op Peter R. de Vries. Ze is dinsdagavond direct een restaurant uitgelopen en heeft de dag erna, gisteren dus, een muzikaal optreden afgezegd.

Glennis Grace © Instagram

Het is voor Glennis Grace een zeer ingrijpende gebeurtenis. Ze heeft een ruim drie minuten durende video opgenomen, waarin ze haar emoties over de aanslag op Peter R. de Vries uit. “Lieve allemaal, Glennis hier. Ik ben nog steeds in shock over het nieuws over Peter R. de Vries”, begint ze.

Glennis loopt restaurant uit

Hoe kreeg Glennis het nieuws te horen? “Ik zat gisteren in een restaurant en kreeg het nieuws te horen van de mensen die daar werkten. Ik ben eigenlijk meteen naar huis gegaan, omdat ik gewoon geen zin meer had om datgene te vieren waar ik eigenlijk voor uit eten ging. Dat vertelt ook meteen hoe erg ik het me aantrek wat er is gebeurd.”

Waarom wil ze dit zo graag aan iedereen vertellen? “Dat is niet om dat nou aan de hele wereld te laten merken, maar dit berichtje is ook niet voor niets. Ik zou vanavond optreden in Pasta e Basta, maar dat ga ik niet door laten gaan. Ik heb er goed over nagedacht, maar puur omdat ik dat niet kan.”

‘Ik kan het gewoon niet’

Glennis kan onder deze omstandigheden niet meer optreden. “Ik trek het niet om vanavond voor een vol publiek op te treden en leuke liedjes te zingen, laat staan de ballads. Ik ben daar voor nu even te emotioneel voor, omdat het ook zo groots is wat er aan de hand is. Noem me overemotioneel, dat ben ik ook, maar ik hoop en ik denk dat iedereen wel begrijpt dat ik niet zomaar even een knop om kan zetten en kan vergeten wat er is gebeurd.”

Het is voor Glennis gewoon té zwaar en ze hoopt op begrip voor haar afzegging. “Er ligt een man te vechten voor zijn leven en daar zit ik gewoon de hele tijd met mijn hoofd bij. Bij zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden. Ik kan dan gewoon niet twee keer een optreden geven en doen alsof het niet bestaat. Dat kan ik gewoon niet, dus bij deze.”

Hart onder de riem

Ze steekt iedereen in Nederland een hart onder de riem. “Ik wens iedereen in Nederland heel veel sterkte, want dit is iets wat we met z’n allen moeten verwerken. Wij moeten stilstaan en dit is mijn stilstaan bij het feit dat iemand ligt te vechten voor zijn leven. Een groot man waar ik heel veel respect voor heb.”

Glennis is de eerste BN’er die op sociale media zo’n uitgebreide videoreactie geeft op de aanslag op Peter R. de Vries. Ze had geen persoonlijke of professionele band met de misdaadjournalist.

Update

Update 14.50 uur: Glennis Grace woest over kritiek op Peter R. de Vries-filmpje

Beelden

De beelden:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers als Glennis Grace zich iets terughoudender op moeten stellen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen