BN’ers rouwen om Peter R. de Vries: ‘Woorden schieten tekort’

Het overlijden van Peter R. de Vries heeft Nederland in diepe rouw gebracht. Ook zijn bekende collega’s reageren compleet verslagen nu hij er niet meer is. “Peter, het was een eer je te kennen.”

Peter R. de Vries © RTL

Peter R. de Vries is ruim een week na de aanslag op zijn leven overleden. Hij is 64 jaar geworden. Het is niet alleen een enorm verlies voor de media, maar voor het hele land. BN’ers reageren buitengewoon verdrietig op het nieuws. Ook zijn collega’s van RTL Boulevard laten van zich horen.

Sprakeloos

Marieke Elsinga, die een van de laatsten is die Peter heeft meegemaakt, zegt: “Oneindig veel bewondering voor deze man. Zoveel kracht, zoveel doorzettingsvermogen en zoveel humor. Peter, het was een eer je te kennen en met je te mogen werken. Heel veel sterkte voor alle familie en naasten.”

En haar collega Luuk Ikink, die net als Marieke in Peters laatste uitzending van RTL Boulevard ooit stond, zegt: “Sprakeloos. Dit is zo erg. Veel sterkte aan een ieder die hem lief had.”

John van den Heuvel zit er doorheen. “Het ontzettend verdrietige bericht van het overlijden van Peter raakt me diep. (…) Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen. Maar hij zal altijd een voorbeeld blijven en een bron van inspiratie.”

John de Mol: “Ik heb jarenlang programma’s met hem gemaakt. Peter R. was een heel goed en bijzonder mens, daar zijn er maar heel weinig van en we hebben er nu een verloren.”

Geschokt

Nikkie Plessen: “Vreselijk geschokt en diep bedroefd heb ik kennis genomen van het overlijden van mijn lieve collega en vriend Peter. Ik wens zijn dierbaren alle mogelijke sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies. Liefs, Nikkie.”

Miljuschka Witzenhausen: “Hoop heeft plaats gemaakt voor verdriet. Peter heeft zoveel levens mooi geraakt. Iedereen die een rechtvaardig hart heeft huilt vandaag.”

Astrid en Sonja Holleeder: “Lieve Peter, voor altijd samen. ❤️”

Bridget Maasland: “R.i.p allerliefste Peter! 🖤”

Robert ten Brink: “Wat kun je zeggen… Onbeschrijfelijk en onbegrijpelijk.”

Carlo Boszhard: “Geen woorden, enkel verdriet.”

Ronald Molendijk: “Dag lieve, stoere Peter, ik zal je nooit vergeten.”

Winston Gerschtanowitz: “Een zwarte dag in ons land. Alleen maar bijzondere herinneringen aan deze man, collega en bijzondere Robin Hood van iedereen. Ik kan het gewoon niet geloven dat het nu echt zo is….RIP Peter”

Zwarte bladzijde

Wendy van Dijk: “Hoop doet leven. En we hadden allemaal nog een beetje hoop. Wat een klap. Wat een wereld. Ik wens alle dierbaren en naasten alle sterkte toe.”

Jim Bakkum: “Wist je maar hoeveel respect Nederland voor je heeft. Rust zacht Peter. Alle kracht en sterkte naar zijn dierbaren. 🙏🏼”

Marco Borsato: “Wat een donker zwarte bladzijde in onze Nederlandse geschiedenis! Rust zacht Peter.”

Caroline Tensen: “Woorden schieten te kort.”

Monique Westenberg: “Hier is heel Nederland stil van. Heel veel sterkte voor alle nabestaanden.”

John Williams: “Je hebt gevochten tot het einde…. Rust zacht lieve broeder…… Ik ga je missen.”

Samantha Steenwijk: “Wooden schieten tekort…… Geregeld liepen we samen naar diezelfde parkeergarage na een avondje ‘Boulevard’. Ik keek dan nog weleens achterom, maar jij was voor niks en niemand bang en liep met grote passen vooruit. Daar had ik een immens respect voor.”

Boos en verdrietig

Britt Dekker: “Vreselijk. Wat een zwarte dag.”

Dyantha Brooks: “Boos en verdrietig. Iemand die zoveel goed heeft gedaan in zijn leven en er zo uitgerukt is. Een vader en een opa. Vreselijk.”

Henny Huisman: “Gewoon doodgeschoten op straat,dat is toch verschrikkelijk! Zo’n laffe daad! Rust zacht Peter en dank je wel voor al jouw hulp aan mensen die kapot van verdriet jou nog hadden als laatste strohalm! Dag Peter!”

Nynke de Jong: “Ik dacht: zul je zien dat hij dit gewoon overleeft. En dat ‘ie dan zelf de opdrachtgevers voor deze aanslag opspoort. Het klinkt ongelooflijk, maar ik dacht: als iemand het kan, is hij het wel. Verdomme.”

Özcan Akyol: “Dit is echt vreselijk. Wat onrechtvaardig. En intens verdrietig.”

Saskia Belleman: “Vreselijk verdrietig nieuws. Een crime fighter is niet meer. Heel veel sterkte aan al zijn geliefden.”

‘Ik mis je nu al’

Rob Goossens: “Rust zacht, beste Peter. Ik mis je nu al.”

Patty Brard: “On bended knee is no way to be free… #RIP”

Kim-Lian van der Meij: “Peter, wat zal je vreselijk gemist worden en nooit of te nimmer vergeten worden! Je laat een onuitwisbare indruk achter die veel respect verdient.”

Quinty Trustfull: “Geen woorden voor, niet te bevatten. Wij wensen de familie, zijn partner, vrienden en alle andere nabestaanden alle kracht om dit intense verdriet te kunnen dragen. Wij branden een kaars voor Peter.”

Ali B: “Rust in vrede ❤️🤲🏽😢”

Chantal Janzen: “Diep respect voor al zijn vele goede daden. Alle kracht en liefde voor zijn dierbaren en naasten🤍”

Tunahan Kuzu: “Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe verdrietig dit mij maakt… “

Niet te bevatten

Wierd Duk: “Je verwacht het maar als het overlijden dan bekend wordt gemaakt is de schok niet minder. Met zijn dood verliest Nederland een stuk van z’n ziel, zo voelt het.”

Leco van Zadelhoff: “R.I.P. Heel veel kracht en liefde voor de familie, dierbaren en naasten.”

Mark Rutte: “Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Peter R. de Vries was altijd toegewijd, vasthoudend, voor niets en niemand bang.”

Tim Hofman: “De diepe, diepe onrechtvaardigheid aan dit alles. Niet te verteren. Rust in vrede Peter. Mooi gestreden, prachtig rechtop gestaan.”

Maik de Boer: “Met ongeloof neem ik het overlijden van Peter R. de Vries waar. Mijn kaarsje brandt nog steeds, maar heeft niet mogen baten.”

Froukje de Both: “Wat een ongelofelijk verdrietig nieuws. R.i.p lieve, dappere Peter, je zult zeer gemist worden.”

Renze Klamer: “Wat ontzettend verdrietig. En wat een gemis.. Voor zijn familie. Voor iedereen die op zijn toewijding kon vertrouwen. Voor ons land.”

Laffe aanslag

Nico Dijkshoorn: “Vreselijk nieuws. Zo een ontzettend gedreven man. Zo aardig. Zo nieuwsgierig naar anderen. Hij zal ontzettend worden gemist. “

Jochem van Gelder: “Aan iedere weldenkende Nederlander de taak om, in de geest van Peter R de Vries, de strijd tegen onrechtvaardigheid voort te zetten.”

Tim Hofman: “Rust in vrede Peter. Wat een vreselijk nieuws na die laffe, laffe aanslag. Werkelijk waar niet te verteren dit, de onrechtvaardigheid.”

Anna Nooshin: “Lieve lieve Peter, rust zacht, rust in vrede, rust in kracht. Ik zal de keren dat je me hebt geholpen nooit vergeten.”

Daphne Deckers: “Lieve, dappere, dwarse en doortastende Peter. Zó wil ik je graag herinneren: als een goedlachse, scherpe en geïnteresseerde collega, die allergisch was voor onrecht.”

Arie Boomsma: “Rust zacht bijzonder mens.”

Veel andere BN’ers hebben een foto van Peter gepost, met daarbij bijvoorbeeld een hartje.

Fragment

Een ode aan Peter R. de Vries door Nieuwsuur:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen