Louis van Gaal ergert zich bij Humberto: ‘Mag ik ook wat zeggen?’

Louis van Gaal ergerde zich gisteren in de talkshow van Humberto Tan aan zijn medegast Floor Bremer, de politiek verslaggever van RTL Nieuws. “Mag ik ook wat zeggen?”, beet hij haar toe.

Floor Bremer en Louis van Gaal © Humberto

Het ging in de talkshow van Humberto Tan over het feit dat koning Willem-Alexander zich bij zijn bezoek aan een Haagse volkswijk niet aan de coronaregels heeft gehouden. Floor Bremer vindt het zwaar ongepast, terwijl Louis van Gaal erop wijst dat het ongelooflijk moeilijk is om anderhalve meter te bewaren als mensen met je op de foto willen.

Floor vs Louis

Als eerst mocht Floor haar mening geven: “Laten we wel zijn: dit is helemaal voorbereid door iemand. Ze zeggen dat ze hebben geprobeerd met alles rekening te houden, maar je zet de koning daar neer en je ziet wat er gebeurt. Het is onmogelijk om die anderhalve meter afstand te houden. Dit is dus voorbereid en dit is het effect!”

Daarna was Louis aan de beurt. “Dit is niet voor te bereiden. Ik heb hier een oranje das en die heb ik speciaal voor koning Willem-Alexander aangetrokken. Ik ben geridderd, dus deze man bindt het Nederlandse volk. Dat is al zo’n belangrijke…”

‘Mag ik ook wat zeggen?’

Floor onderbrak hem vervolgens om wéér haar mening te verkondigen. “Ja, maar we hebben gewoon de afspraak: anderhalve meter.”

Louis geërgerd: “Mag ik ook wat zeggen?”

Floor: “Ja.”

‘Met jou wil niemand op foto!’

Louis wees er vervolgens op dat Floor niet weet wat het is om fans te hebben. “Nou gaat hij in zo’n straat. Ik denk dat Floor niet één keer heeft meegemaakt dat iemand met Floor op de foto wil, maar met die koning willen ze allemaal op de foto. Met mij ook. Ik ken het probleem.”

Je kan het bijna niet goed doen, aldus Louis. “Als jij zegt: ‘Nee, nee, op anderhalve meter’, dan ben je een arrogante klootzak. En als je het doet zoals de koning het doet… Kijk, die handen schudden, daarbij ben ik het met Floor eens, dat had hij niet moeten doen, maar de rest…”

Louis springt op

Vervolgens sprong Louis op om uit te leggen dat het geen kwaad kan om op de foto te gaan met mensen. “Kijk, als ik nu gewoon naast Erik Scherder zo ga, dan ademen wij allebei die kant uit. En niet in elkaars gezicht!”

Floor: “De koning had natuurlijk ook kunnen zeggen: ‘Goh, we hebben die regel nu, misschien moet ik op dit moment nog even niet naar een oranjestraat gaan.'”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie heeft er gelijk over de koning?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen