Johan Derksen eens met kritiek: ‘Wie is in godsnaam Kalvijn?!’

Johan Derksen is het volledig eens met de felle kritiek op het optreden van YouTube-figuur Kalvijn in de talkshow Studio Europa van de NOS. “Wie is die gozer in godsnaam?”, aldus de voetbalanalist.

Kalvijn en Johan Derksen © SBS

Kalvijn zorgde zaterdagavond voor enorm veel ergernis bij kijkers van Studio Europa. Hij was uitgenodigd om over het EK Voetbal te komen praten, terwijl hij daar helemaal geen verstand van heeft. “Hij heeft werkelijk niets nuttigs te melden en geen verstand van voetbal. Leg de lat hoger, NOS”, klonk het op Twitter, waar Kalvijn ’trending topic’ was.

‘Wie is dat in godsnaam?!’

Het relletje werd gisteren besproken in De Oranjezomer. Presentator Wilfred Genee: “Kalvijn zat er gisteren, wat op zich een heel leuke jongen is die heel leuke programma’s maakt ook, maar dat viel niet helemaal goed begreep ik, hè, in Nederland?”

René van der Gijp: “Nee. Die had helemaal niks te melden. Die wist nog niet eens wie Pedri was.”

De massale ergernis over Kalvijn is volgens Johan Derksen goed te begrijpen. Hij had namelijk precies hetzelfde. “Wij zaten te kijken en we zeiden nog tegen elkaar: ‘Wie is dat in godsnaam joh die gozer?’ Die deed z’n bek niet open en zat er maar te koekeloeren.”

B-artiesten

De mannen van VI hadden vroeger ook vaak artiesten over de vloer die niets van voetbal wisten. Johan: “We hebben hier met alle B-artiesten van Nederland gezeten en aan het eind van de rit paste alleen Gerard Joling goed bij ons aan tafel en de rest kon je weggooien. Carlo was ook oké.”

Wie was het slechtst? “John Williams was de allerslechtste. Ik weet nog wel dat ik aan hem vroeg: ‘Wat is je favoriete club?’ ‘Nee, nee, daar praat ik niet over.’ Ja joh, ga jij dan lekker klussen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De NOS nodigt nu ook youtubers zonder voetbalkennis uit in Studio Europa. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen