Gênante televisie: Wolter Kroes laat Jort Kelder zingen in Op1

Jort Kelder zorgde gisteren voor zwaar ongemakkelijke televisie in zijn talkshow Op1. Tafelgast Wolter Kroes begon zijn klassieker Viva Hollandia te zingen en zette zijn gastheer daarbij voor het blok.

Wolter Kroes en Jort Kelder © Op1

Wolter Kroes was uitgenodigd door Op1 om de kijker warm te maken voor het EK Voetbal. Toen hij aan het eind van de uitzending zijn klassieker Viva Hollandia inzette, begon het ongemak bij Jort Kelder. Het was duidelijk dat hij totáál niet van deze hoempapamuziek houdt en toen Wolter dichterbij kwam, begon hij zich heel ongemakkelijk te bewegen.

‘Opfl°kkeren!’

Het lijkt een vooropgezet plannetje van Wolter als hij richting Jort schuifelt. Vlak voor het refrein roept hij: “Ik wil dit meemaken! Ik wil Jort horen zingen!”

Jort hoopt er dan nog onderuit te komen: “Ja, ja, je kan me wat! Opfl°kkeren! Nee, ja, dag!”

Wolter: “We zijn er weer bij en dat is pri-i-ma…”

Jort: “Ja, ik ken dit niet!”

‘Vi-vaaa.. Ja, daag!’

Vervolgens besluit Jort tóch mee te doen. “Vi-vaaa…”, zingt hij. In een nanoseconde realiseert Jort zich dat hij zichzelf behoorlijk belachelijk maakt. “Ja, daaaag!”, zegt hij, waarna hij zijn hoofd wegdraait. “Hollandia.”

Wolter ging daarna vrolijk verder: “We houden van het voetbal, we gaan er tegenaan, het legioen dat laat de leeuw niet in zijn hemdje staan!”

Nationaal erfgoed

Overigens gedroeg Wolter zich in Op1 alsof hij een soort nationaal erfgoed is. “Viva Hollandia zingt iedereen. Dan zijn we ook in één keer 17 miljoen mensen die achter elkaar staan en dan zijn we met z’n allen één. Het is hetzelfde als 15 Miljoen Mensen. Het is een soort volkslied geworden en dat ik dat dan mag doen, daar ben ik heel blij om.”

Iedereen houdt van zijn liedje, aldus Wouter. “Het is vooral het moment dat je het podium opkomt en je het íedereen hoort meezingen.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Jort Kelder volgend seizoen graag terug in Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen