Ali B onthult in talkshow Beau: ‘Anouk ziet kinderen nog stééds niet’

Rapper Ali B heeft gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens onthuld dat zijn The Voice of Holland-collega Anouk haar kinderen na ruim een jaar nog stééds niet ziet. “Ze is heel moedig.”

Anouk en Ali B © William Rutten (l), Beau (r)

Anouk vloog vorig jaar maart naar Marokko om in alle rust, even weg van haar zes kinderen, te schrijven aan nieuwe muziek. Door het coronavirus kwam ze echter vast te zitten en vanwege zware astma durfde ze later niet op het vliegtuig te stappen. Uiteindelijk keerde ze na anderhalve maand terug naar Nederland.

Anouk ontwijkt gezin

Eenmaal terug in Amsterdam voegde Anouk zich niet bij haar gezin, maar besloot ze om op afstand te gaan wonen uit angst dat haar kinderen haar zouden besmetten. “Ondanks dat ze het thuis moeilijk vinden dat ik er niet ben, kunnen ze nu wel vrijuit hun eigen ding doen, sporten en afspreken met vrienden”, zei ze vorig jaar mei.

Die situatie is nog niet veranderd, bleek gisteren uit de woorden van Ali B. Hij vertelde daar een dubbel gevoel te hebben bij het einde van de lockdown. “Ik merk dat ik vooral blij ben voor anderen. Ik ben blij voor, heel gek, Anouk. Ik heb daar als collega toch echt wel mee te doen hoe die haar kinderen [niet kan zien, red.]…”

Ali blij voor Anouk

Ali vervolgde het heel vervelend te vinden voor Anouk. “Elke keer als ik aan haar denk, voel ik dat en hoeveel moed ze moet hebben om haar kinderen niet te zien. Als dat eindelijk weer mag… Daar verheug ik me op afstand heel erg op.”

Gastheer Beau van Erven Dorens verbaasd: “Daar begrijp ik uit dat ze haar kinderen nog steeds niet ziet?”

Ali: “Nou, op afstand. Ze heeft kleine kindjes, weet je wel. Maar ze behoort zó tot de kwetsbare groep. En wetende dat dat straks weer kan, daar kan ik me erg op verheugen.”

Eenzaamheid

Ook is Ali blij voor zijn moeder. “Mijn eigen moeder had een heel erg eenzaamheidsding en heel veel angst. Dat zij weer naar haar zus kan, daar verheug ik me erg op.”

Wat vindt hij zelf van het eind van de lockdown? “Ik ben zelf wel heel bang dat we weer op die trein stappen. Het was ook wel een jaar van bezinning. Mijn relatie is op de proef gesteld, omdat we elkaar ineens weer zagen. Er gebeurde ook alles bij ons. Ik vond het wel nuttig.”

Sywert

Wel hoopt Ali van harte dat we onze mondkapjes kunnen weggooien. “Ik hoop dat de mondkapjes voor altijd verdwijnen. Ik denk dat Sywert genoeg heeft verdiend.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Anouk ziet al een jaar haar kinderen niet. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen