Wopke Hoekstra in talkshow Beau over Rutte-Kaag-ruzie: ‘Hoort erbij’

Wopke Hoekstra, de demissionair minister van Financiën, heeft gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens gereageerd op de ruzie tussen kemphanen Mark Rutte en Sigrid Kaag.

Wopke Hoekstra © Beau

Mark Rutte en Sigrid Kaag schijnen elkaar vorige week vrijdag helemaal te hebben afgemaakt tijdens de ministerraad. Een ooggetuige heeft aan De Telegraaf laten weten dat de confrontatie ‘buitengewoon fel’ was. “Wat sfeer betreft was dit niet alleen inhoudelijk, maar ook persoonlijk.”

Smeuïge ruzie

Hartstikke smeuïg natuurlijk, dus Beau van Erven Dorens wilde gisteren van zijn tafelgast Wopke Hoekstra weten of hij erbij was. “Er is toch een beetje spanning binnen het kabinet. Afgelopen vrijdag is er nog iemand weggelopen. Hoe is de sfeer daar?”, vroeg hij aan de minister.

Helaas, Wopke was er niet. “Ik was vorige week vrijdag in Portugal bij de Eurogroep met de ministers van Financiën, dus ik heb dat in de krant gelezen. Het is ook normaal in de tak van sport waar wij zitten. Het gaat bijna altijd ergens over en je hebt verschillende partijen die proberen samen te werken. Het is zo Nederlands als maar zijn kan: we zitten altijd in coalitiepolitiek.”

Huid vol schelden

In een coalitie knettert het soms, relativeert Wopke. “We hebben mensen met verschillende karakters en verschillende meningen, dus dat het af en toe botst en mensen elkaar ook eens keer de huid vol schelden – ik weet overigens niet eens of dat vorige week gebeurd is – is ook normaal en dat hoort erbij.”

Heel gezellig klinkt het allemaal niet. Is Wopke er nog bij in een volgend kabinet? “U weet precies wat ik daarover ga zeggen. Wij staan zeer open voor gesprekken over de formatie, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat wij als CDA straks de oppositie ingaan. Die beide smaken liggen voor ons serieus op tafel.”

Fragment

Wopke in Beau:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Rutte of team-Kaag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen