Sylvie Meis krijgt veeg uit pan van Peter R. de Vries: ‘Gênant!’

Peter R. de Vries vindt de manier waarop Sylvie Meis zich in een Duitse tv-documentaire heeft uitgelaten over koningin Máxima ‘schaamteloos overdreven’. Dat brieste hij gisteren in RTL Boulevard.

Sylvie Meis en Peter R. de Vries © RTL Boulevard

De Duitse televisie stond dit weekend stil bij de vijftigste verjaardag van koningin Máxima. Naast Nederlandse royaltydeskundigen als Jeroen Snel en Sandra Schuurhof, werd ook Sylvie Meis achter haar telefoonscherm vandaan getrokken om wat lyrische woorden over de koningin uit te spreken.

Sylvie fan van Máxima

De frequentie waarin we Sylvie op de Nederlandse televisie zien bewijst de hekel die de societyster aan ons land heeft gekregen. Ze is hier dan ook een beetje de vrouwelijke André Hazes jr: bijna niemand vindt haar leuk. Voor een beetje exposure op de Duitse televisie werpt Sylvie zich echter maar al te graag op als woordvoerster van ons volk.

Sylvie blijkt helemaal idolaat te zijn van Máxima. “Als Máxima lacht, dan moet je gewoon meelachen. Dan gaat de zon op. Zo zagen we iemand van het koninklijk huis nog nooit. Je ziet dat ze een heel intelligente, zelfbewuste en onafhankelijke vrouw is. Ze werkt heel hard, ze is een heel ijverige koningin.”

‘Beste wat Nederland overkwam’

Daar bleef het niet bij. Sylvie vloog echt helemaal uit de bocht met haar lovende woorden. “Ze is het beste wat ons land had kunnen overkomen”, riep ze op een gegeven moment.

Nog altijd denkt Sylvie aan Máxima’s bruiloft. “Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk hoe ze keek. Koninklijker kon niet. We waren allemaal heel blij dat hij met zo’n geweldige vrouw trouwde. Wat een geluk.”

Peter R. verbijsterd

Peter R. de Vries reageerde verbijsterd in de studio. “Wordt ze daarvoor betaald ofzo?”

Royaltyfan Marc van der Linden ziet dit als mooie Holland-promotie. “Het was één uur pure Holland-promotie. Dan zeg ik, Peter: dit hebben we dus aan een koningin.”

Peter: “Dit is toch schaamteloos overdreven wat zij zegt? Neem me niet kwalijk.”

‘Gênant overdreven’

Sylvie gaat echt twee bruggen te ver, vindt Peter. “Ik snap best dat mensen Máxima hartstikke leuk, lief en mooi vinden, maar is dit dan de promotie die wij willen? Ik vraag me dat wel af. Het is zo gênant overdreven dat het daardoor ongeloofwaardig wordt.”

Marc: “Voor de Duitsers niet, hè? Als je de Duitse tv kijkt, dan hebben zij een heel andere benadering, een andere toon. Mij is die ook te zoet.”

Fragment

Het bewuste item in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Sylvie Meis schaamteloos overdreven? Is zij sowieso wel eens authentiek gespot?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen