Rechterhand Linda de Mol pislink op Volkskrant: ‘Echt kláár mee!’

Regisseuse Will Koopman, op de filmset de rechterhand van Linda de Mol, heeft tijdens een woedeaanval haar abonnement op de Volkskrant opgezegd. Ze was pislink over een slechte recensie.

Will Koopman © NPO, Volkskrant

Als Linda iets doet op het gebied van drama, dan is Will daar altijd bij betrokken. Ze hebben samen enorme successen gevierd sinds ze de handen ineensloegen voor Gooische Vrouwen. De recensies van hun projecten zijn echter niet bepaald om over naar huis te schrijven; het wordt allemaal vaak middelmatig beoordeeld.

Twee sterren

De Volkskrant-recensie van hun film April, May en June was eind 2019 de druppel die de emmer deed overlopen voor Will. ‘Linda de Mols April, May en June is soap op speelfilmlengte: sentimenteel en voorspelbaar’, kopte recensent Berend Jan Bockting snoeihard. Hij gaf Linda en Will slechts twee van de vijf sterren.

Nou, Will was daarna echt in álle staten; kwáád dat ze was. “Slechte recensies onthou ik toch wel. Je kunt het niet altijd iedereen naar de zin maken, maar om altijd twee sterren te krijgen in de Volkskrant is toch niet leuk. Dat vind ik niet leuk, want ik lees die krant”, vertelt ze in het programma Onze Man in Deventer op NPO Radio 1.

‘Ik ben kláár met jullie!’

Na het lezen van die recensie belde Will direct de ledenservice van de Volkskrant op. “Ik had voor April, May and June weer twee sterren en toen heb ik hem opgezegd uit drift. Ik zei: ‘Ik ben zo kláár met jullie negatieve recensies altijd.’ Drie maanden later dacht ik: ja, ik mis hem toch. Toen heb ik me er weer op geabonneerd.”

Waar maakt ze zich zo druk om? Linda en Will vullen lachend hun zakken met al die kaskrakers. “Je wil toch ook de erkenning uit dat kamp”, legt ze uit. “Dan krijg ik gewoon drift.”

Snobisme

Het zit nog altijd niet lekker bij Will. “Je denkt: jeetje, je maakt een publieksfilm, daar zitten hele mooie scènes in en dat geef je dan twee sterren. Ik weet niet eens meer hoe die recensie ging hoor, maar ik werd gewoon driftig. Ik dacht: klaar ben ik met die krant, KLAAR. Dan denk ik: middelvinger.”

“Het is dan gewoon even een moment, van: het kan toch wel drie sterren? Dan lees je die recensie en dan denk je: eigenlijk is het drie sterren, maar ze doen er dan twee. Is het dan omdat het Will Koopman en Linda de Mol is? Dat irriteert mij een beetje denk ik. Het snobisme.”

Recensie

De recensie van de Volkskrant kunt u hier lezen. Het hele interview dat Will gaf aan presentator Özcan Akyol luistert u onderstaand:

https://open.spotify.com/episode/5u4XSFgfPoG3YYu9KNxH6W?si=0b303c84c0aa46d3

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Will Koopman gelijk of niet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen