Maxime Meiland beaamt bij Beau: ‘We moeten oppassen voor overkill’

Maxime Meiland heeft gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens gereageerd op de kritiek dat er momenteel wel héél erg veel Meiland-televisie wordt uitgezonden bij SBS 6.

Maxime Meiland © Beau

Aangezien de Meilandjes veel succesvoller zijn dan duurbetaalde tv-vedettes als Linda de Mol, Wendy van Dijk en Gordon, worden ze te pas en te onpas naar voren geschoven door SBS 6. Niet alleen is Chateau Meiland opgerekt van één naar twee afleveringen per week, maar ook worden er nu allerlei andere shows om hen heen bedacht.

Meiland-overkill?

Vader Martien is momenteel te zien met de weekendshows First & Last en Wie van de Drie, terwijl dochters Maxime en Montana Meiland vanavond debuteren met het programma Petit Chateau. Het is allemaal veel te veel aan het worden, vindt AD-diva Angela de Jong, die met haar gevreesde pen enorm veel invloed uitoefent in Hilversum.

Beau van Erven Dorens vroeg Maxime gisteren op de vrouw af: “Zijn jullie soms ook niet een beetje bang voor een overdosis Meiland? Hebben jullie het er wel eens over?”

Maxime reageert

Eigenlijk wel, gaven de Meiland-dochters aan. “Ja, je moet natuurlijk niet te veel doen, maar dat is met alles zo. Alles met mate, ja”, aldus Montana, die zelf eigenlijk amper te zien is op televisie.

En Maxime: “We hebben het er ook wel eens over hoor, van: we moeten niet op televisie zijn.” Beau: “Ja, maar jullie zijn echt héél veel op tv. Maar goed, het werkt nog als een trein, dus als dat de thermometer is gaat het wel goed.”

Maxime: “Ja, maar we hebben wel gemerkt dat we vorig jaar wel héél veel Chateau Meiland hebben gedraaid. We waren ook wel allemaal heel erg moe daarna. We hebben toen wel een goed gesprek met elkaar gehad dat het ook voor onszelf in een goede mate moet gaan.”

Meiland-veto

GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld zat ook aan tafel en zij was benieuwd of de Meilandjes wel eens een scène uit hun soap laten halen. “Heb je nou niet een keer dat je denkt: maar van dit wil ik écht niet dat het op tv komt? We gaan even net doen alsof dit niet is gebeurd.”

Maxime: “Nee. Nee, eigenlijk niet. Wij zien wel altijd de uitzendingen van tevoren en we hebben wel altijd de kans om er iets uit te halen, maar je maakt reality en dan moet je ook volle bak gaan vind ik.”

Kijkcijfervoorspelling

Tot slot: vanavond begint Petit Chateau op SBS 6, het programma waarin Maxime en Montana baby- en kinderkamers gaan verbouwen. Het programma begint om 20.30 uur, recht tegenover A Perfect Planet op NPO 1 en I Can See Your Voice op RTL 4.

Beau: “Jullie vader heeft heel SBS 6 op zijn schouders met die torenhoge kijkcijfers. Wat verwachten jullie ervan?”

Het leverde hem een weinig bevredigend antwoord op. Maxime: “Ik heb geen idee hoeveel mensen er gaan kijken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen