Kamerboerin heeft geen eigen plekje in Den Haag: ‘Slaap bij m’n tante’

Het kersverse Kamerlid Caroline van der Plas wordt ook omarmd door de showmedia. De Story pakt uit met een groot interview, waarin ze onder meer onthult nog geen eigen plekje te hebben in Den Haag.

Caroline van der Plas © RTL

Caroline van der Plas is voor de leider van een partij met één zetel opvallend vaak in de media. Ze is een graag geziene gast in programma’s op radio en televisie en zorgde voor hilariteit met haar voorstel om met alle Kamerleden in een WhatsApp-groepje te gaan zitten. De Story besloot een uitgebreid interview met haar te houden.

Haagse tante

Opvallend is dat Caroline nog geen plekje voor zichzelf geregeld heeft in Den Haag, waar de Tweede Kamer zich bevindt. Toch is ze daar vrijwel dagelijks te vinden om politiek te bedrijven en de media te woord te staan. Hoe doet ze dat toch als ze twee uur verderop woont?

De Kamerboerin logeert bij haar tante, onthult ze in de Story. “Ik slaap regelmatig bij mijn 72-jarige tante, de jongste zus van mijn vader, die woont in de buurt van Den Haag.”

Pied-à-terre

Nu het allemaal toch wel serieus vorm heeft gekregen, overweegt Caroline om een klein appartement te zoeken dat dichtbij de Tweede Kamer ligt, al verzet ze zich nog een beetje tegen dat idee.

Caroline: “Ik voel me daar ongemakkelijk bij. Al die Kamerleden hebben een luxe appartement en noemen dat met een duur woord een pied-à-terre. Maar dat past totaal niet bij mij.”

Liefdesleven

Ook het liefdesleven van Caroline komt aan bod in het entertainmentblad. Die staat op een laag pitje; nog altijd rouwt ze om haar overleden man Jan, die aan kanker overleed. “Dat ging razendsnel, mensonterend.”

Ze zit niet op Tinder. “Ik zie het niet gebeuren. Die man moet wel van goeden huize komen. Zo’n man als Jan vind ik nooit meer. Jan was ontzettend lief en zorgzaam. Hij deed alles in huis en kon ook heerlijk koken. Als ik uit mijn werk kwam, stond het eten en een glaasje wijn klaar. Jan liet niet eens toe dat ik de afwas deed. Er bestaat geen tweede Jan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie is uw favoriete nieuwe partijleider in de Tweede Kamer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen