AvroTros oefent druk uit op Hugo de Jonge: ‘Moeder Jeangu moet komen’

De AvroTros oefent druk uit op zorgminister Hugo de Jonge en zijn ministerie om de moeder van Songfestival-inzending Jeangu Macrooy naar Nederland te krijgen. “Ik wil een uitzondering.”

Jeangu Macrooy © AvroTros

Jeangu’s moeder Jeannette woont in Paramaribo en vanwege specifieke coronamutaties geldt er een uitreisverbod vanuit Suriname en heel Zuid-Amerika naar Nederland. Ze moet vanwege de quarantaineregels uiterlijk zaterdag op het vliegtuig stappen als ze Jeangu wil zien optreden.

Uitzondering

Jeannette heeft al een ticket en een visum, maar heeft geen toestemming om naar Nederland te vliegen. “De Nederlandse autoriteiten moeten deze week speciaal voor mij een uitzondering maken en ik weet nog absoluut niet of die toestemming er gaat komen”, vertelt ze aan het AD.

Volgens haar is zowel Jeangu’s management als AvroTros bezig om een ‘vrijgeleide’ voor haar te regelen. “Of dat lukt is alleen nog even heel spannend. Een minister als Hugo de Jonge lijkt me echt heel sympathiek en hij zal heus begrijpen dat een moeder bij zo’n optreden van haar kind wil zijn maar ja: ook hij zal zich aan alle spelregels willen houden.”

Kansloos

Het Eurovisie Songfestival in Rotterdam leeft totaal niet in Nederland, Jeangu Macrooy bungelt helemaal onderaan bij de bookmakers en zijn liedje wordt alleen besproken omdat die onderdeel is van een racismediscussie. Toch is zijn optreden op het liedjesfestijn volgens zijn moeder belangrijk genoeg om een uitzondering te krijgen.

Is het wel de moeite waard om naar Nederland te vliegen en je zoon onderaan te zien eindigen? Gevraagd naar zijn lage winkans, zegt ze: “We moeten niet vergeten dat dit evenement uiteindelijk om het lied draait en Jeangu’s lied heeft heel veel diepgang en een heel krachtige boodschap die iedereen herkent.”

Vader

Waar is de vader van Jeangu in dit hele verhaal? Die kan sowieso niet komen omdat hij geen visum heeft en die momenteel ook niet wordt verstrekt. Zijn tante komt wel naar Nederland, want die heeft de Nederlandse nationaliteit.

Ook Jeangu’s oma kan om die reden komen. “Maar zij zal dat alleen doen als ik ook mag vliegen”, zegt Jeannette.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de moeder van Jeangu een uitzondering moet krijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen