Angela de Jong adviseert Omroep Zwart: ‘Gooi Akwasi eruit!’

Angela de Jong denkt dat Omroep Zwart er goed aan doet om Akwasi er alsnog uit te gooien. Het slechte imago van de rapper bezorgt de omroep heel veel schade, zegt de opiniediva.

Angela de Jong en Akwasi © RTL

Na alle relletjes heeft Akwasi ervoor gekozen om niet meer zo op de voorgrond te treden met Zwart. Dat laat hij nu aan mede-oprichter Gianni Grot over. Wel is Akwasi nog steeds betrokken bij de omroep, maar dan achter de schermen. “Hij is de creatieve drijfveer en zet zich in voor nieuw talent”, vertelde Gianni onlangs in De Vooravond.

‘Gooi Akwasi eruit!’

Een heel slecht plan, vindt Angela de Jong. “Het probleem is gewoon dat hij totaal niet voor verbinding staat. Lees zijn tweets uit het verleden. Ik wil mensen echt niet tot in den treure alles na blijven dragen, maar ook het feit wat hij op een volle Dam schreeuwde en dat hij die opnameapparatuur afpakte van die EO-journalist…”

Akwasi moet hierop afgerekend worden, zegt ze in de AD-mediapodcast. “Ja, hij is gewoon geen geloofwaardig boegbeeld. Ik had het veel beter gevonden als ze bij Omroep Zwart hadden gezegd: ‘Sorry Akwasi, we weten dat het jouw idee is en jouw droom, maar we kunnen gewoon echt niet verder nu met jou.'”

LHBGTUIQ

Het hele profiel van Omroep Zwart begint ook erg onduidelijk te worden, vindt Angela. “Het rare is wat ze nu aangehangen hebben, namelijk dat ze voor elke minderheid zijn, dus ook vrouwen en mensen die tot de hele LHBGTUIQ-doelgroep horen.”

Ze vervolgt: “Weet je, je bent opgericht voor een bepaalde doelgroep. Je vindt dat zwarte mensen niet genoeg zichtbaar zijn in de media. Richt je dan daar op! En toon aan dat er een hele poule aan talent is die nu stelselmatig wordt genegeerd.”

Discriminatie

Volgens collegajournalist Dennis Jansen zou het Omroep Zwart op kritiek komen te staan als ze zich alleen op zwarte mensen gaan richten. “Dan discrimineer je weer een andere groep.”

Angela geïrriteerd: “Ja, maar ja, die kant op heet het nooit discriminatie.”

Podcast

De AD-mediapodcast kunt u onderstaand beluisteren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Akwasi eruit bij Omroep Zwart. Goed idee: ja of nee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen