Sylvana Simons gniffelt in Vooravond om lievelingsliedje Wilders

De politieke diva Sylvana Simons moest gisteren in de talkshow De Vooravond een klein beetje gniffelen om het favoriete liedje van Geert Wilders: Back to Black van zangeres Amy Winehouse.

Sylvana Simons © De Vooravond

De nieuwe leden van de Tweede Kamer hebben na hun beëdiging hun favoriete liedje doorgegeven (zie het overzicht). Van al die voorkeuren is een afspeellijst gemaakt op Spotify en Sylvana Simons was te gast in De Vooravond om daarover te vertellen. Al snel kwam het gesprek op het favoriete liedje van Geert Wilders.

Back to Black

Presentator Renze Klamer: “Wat mij opviel is dat de PVV, waarvan je toch zou zeggen dat Nederland daar op de eerste plek komt, maar twee Nederlandstalige artiesten had gekozen.”

Sylvana daarop: “Ja, en sterker nog: de voorman van de PVV, het enige lid van de PVV, dat is volgens mij iemand die gewoon naar eer en geweten met zijn hart zijn lievelingsliedje heeft doorgegeven. Want als je op de titel afgaat past het absoluut niet bij hem, namelijk Back to Black van Amy Winehouse.”

Prachtig nummer

Erik Dijkstra: “Wel een mooi nummer.”

Sylvana: “Het is een prachtig nummer. En ik vraag me dan steeds af: wanneer luisteren mensen naar deze muziek?”

Renze: “Zou dit zijn wat Geert Wilders inderdaad luistert op weg naar z’n werk?”

Sylvana: “Nou ja, het is natuurlijk een heel emotioneel nummer met een heel heftig verhaal. Ik vraag me af: luistert hij dit als hij naar huis gaat terug van de Kamer of is dit de muziek waarmee je je zelf oplaadt om die heftige debatten in te gaan?”

Verbroedering

Sylvana vindt het gek dat uitgerekend een PVV’er voor een liedje met de titel Back to Black kiest. Ze denkt dat Wilders met zijn hart heeft gekozen. “Ik heb het idee dat dit oprecht is.”

Zorgt deze afspeellijst voor verbroedering in de Tweede Kamer? “Natuurlijk. Muziek verbroedert sowieso. Het is the only language that everybody speaks, zeg maar. Ik zal niet opeens denken: wat een leuk nummer heeft deze PVV’er uitgekozen, laten we samen een motie indienen. Zo werkt het niet. Maar het vermenselijkt wel.”

Fragment

Het bewuste fragment:

https://twitter.com/devooravondtv/status/1383108510561484803

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen