NPO geeft koningin Máxima muzikale tv-show voor 50ste verjaardag

Koningin Máxima krijgt op de avond voor haar 50ste verjaardag een muzikale tv-show aangeboden door de NPO. Het programma ‘Koningin Máxima: een leven vol muziek’ is op 16 mei te zien.

Koningin Máxima © RVD, Martijn Beekman

Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, wordt een dag later namelijk 50 jaar. “Vanuit Koninklijk Theater Carré vieren kinderen samen met bekende artiesten daarom de kracht van muziek. Muziekonderwijs voor álle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied, dát is waar deze feestelijke avond om draait.”

Beroemde artiesten

Tijdens deze avond vieren bekende artiesten uit vele muziekgenres de kracht van muziek. “Samen met enthousiaste kinderen staan onder anderen Tania Kross, Jeroen van der Boom, Sunnery James & Ryan Marciano, Emma Heesters, Glen Faria en Roel van Velzen op het Koninklijke toneel. Maar ook o.a. Carel Kraayenhof is van de partij.”

Naast spraakmakende optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden. “Artiesten uit binnen- en buitenland vertellen waarom muziek in hun leven zo belangrijk is.”

Máxima’s missie

Er wordt in het programma ook verslag gedaan van de werkbezoeken van koningin Máxima voor Méér muziek in de Klas in het land. “Muziek verbindt, verhaalt, slaat bruggen en zorgt voor ontwikkeling. Muziek raakt en beweegt. Het neemt je mee en brengt veel meer dan plezier alleen.”

“Muziek voor en met kinderen: het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. In Koningin Máxima; een leven vol muziek, staat dit thema centraal.”

Buddy Vedder

Voor de presentatie heeft de AvroTros gekozen voor Buddy Vedder. Het programma is op zondag 16 mei om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Buddy Vedder een goede keuze voor de presentatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen