NPO 1 geeft tv-carrière Jandino Asporaat mond-op-mondbeademing

Na Katja Schuurman mag ook Jandino Asporaat zijn televisiecarrière proberen te redden bij de NPO. Bij Jandino lijkt het écht kantje boord en daarom wordt hij direct naar hoofdpodium NPO 1 geschoven.

Jandino Asporaat © Amy van Leiden

Na wat programma’s bij de publieke omroep maakte Jandino in 2013 de overstap naar RTL om meer geld te verdienen. Begin 2019 stapte hij over naar SBS, maar na de vreselijk mislukte tv-shows De Gordon Tegen Dino Show en Dino en Friends in New York, was het over en uit voor ‘Dino’ bij de zender van John de Mol. Althans, officieel heette het een ‘tv-pauze’.

Megadip

Die zogenaamd zelfverkozen tv-pauze van een halfjaar – “nu is het tijd voor Dino en alleen effe Dino” – duurt nu al bijna twee jaar. In de volksmond heet dat ook wel een megadip van je tv-carrière. Waar kwam dat door? “Omdat ik zelf aangaf: tv-programma’s moeten beter reflecteren wie ik ben”, verklaarde de komediant afgelopen december.

Jandino wil op televisie een andere richting op. Wat betekent dat precies? Hij wil ‘maatschappelijk betrokken programma’s’ gaan maken. “Dat vinden de zenders moeilijk. Zij geven mensen wat zij dénken dat kijkers willen zien. Ik heb het imago om alleen voor grappige dingen te worden gevraagd”, zei hij.

Oude trucje

Gelukkig geeft de NPO, inmiddels toch een beetje het opvanghuis van mislukte RTL- en SBS-avonturiers, Jandino nu weer een programma. Aangezien Jandino alleen nog maar maatschappelijk betrokken televisie wil maken, zal het wel iets hoogstaands zijn. Misschien iets voor na Nieuwsuur.

Ah, nee, dat is het toch niet geworden. Jandino komt in het programma Dino’s Bezorgservice weer met zijn oude trucje: “Jandino’s buitenissige alter ego’s, Gerrie en Judeska, zijn ook van de partij!”, kondigt omroep NTR aan.

Dino’s Bezorgservice

Jandino en zijn typetjes gaan naar kleinere plaatsen in het land, zoals Wijk aan Zee en Elsloo. Het doel? Mensen verrassen en lekker lachen met Dino. “Juist in deze tijd hebben we, meer dan ooit tevoren, de behoefte om elkaar te zien, om met elkaar te lachen, om elkaar te kunnen troosten, maar vooral om samen van het leven te kunnen genieten.”

Dino’s Bezorgservice is vanaf donderdag 22 april wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1. Houd uw volumeknop in de aanslag!

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dino's Bezorgservice. Top of flop?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen