Sander Lantinga vervangt Jan Smit als commentator Songfestival

Cornald Maas en Sander Lantinga gaan in mei het Eurovisie Songfestival voorzien van commentaar. De Radio 538-dj valt in voor Jan Smit, die dit jaar een van de presentatoren is van het liedjesfestijn.

Cornald Maas en Sander Lantinga © AvroTros

Het kan de goedkeuring van Cornald wegdragen. Hij verzorgt al sinds 2004 het commentaar. “Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het Eurovisie Songfestival onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.”

Vakantiebaantje

Sander maakt sinds 2019 deel uit van de selectiecommissie van AvroTros, waar ook Cornald al jaren lid van is. “Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan! Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd.”

Hij vervolgt: “Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit. Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het songfestival mee te geven, haha.”

Jeangu

Nederland zal dit jaar worden vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy (27). Zijn liedje Birth of a New Age gaat over veerkracht en viering van een nieuw tijdperk en is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren.

Het Eurovisie Songfestival is op 18 en 20 mei – de halve finales – en 22 mei – de finale – te zien bij AvroTros, om 21.00 uur op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen