Martien Meiland wil minstens 800.000 kijkers tegenover Voice Kids

Martien Meiland wil vanavond minstens 800.000 kijkers scoren met zijn nieuwe tv-programma First & Last op SBS 6. Sterker nog: als hij structureel onder deze grens duikt, wil hij niet eens meer op tv.

First & Last © William Rutten

First & Last is een humoristische spelshow die Martien samen met Britt Dekker presenteert. Het draait in deze show voor de verandering eens niet om wie de slimste, sterkste of snelste is. Er geldt slechts één belangrijke regel: eindig elke ronde niet als eerste of als laatste, want dan lig je direct uit het spel. De hoofdprijs? 25.000 euro.

‘Ik wil er minstens 800.000’

Martien vertelt vandaag in het AD dat hij op minstens 800.000 kijkers hoopt, maar dat onthulde Brit afgelopen week eigenlijk al in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Hij is niet snel tevreden, want hij zegt altijd: ‘Met 800.000 kijkers stop ik met alles.’ Ik vind het zelf niet echt een probleem hoor.”

Gaat die dag er komen? Zeker weten, zegt Martien in de krant. “Er komt vast een dag dat mensen denken: het is toch niet meer zo leuk met Martien. Dan trekken we de stekker eruit en ga ik niet in een hoekje zitten huilen. Zo simpel is het echt, waarschijnlijk omdat we de bekendheid nog steeds niet gewoon vinden.”

Martiens miljoenenregen

Voorlopig rekent Martien echter nog torenhoge kijkcijfers. “Met terugkijken erbij, komen we met Chateau Meiland regelmatig boven de 2 miljoen kijkers uit. Dus ik denk dat mensen ons helemaal niet zat zijn.”

Nu moet First & Last zich gaan bewijzen. Martien heeft er zin in. “Een aantal andere BN’ers heeft het geprobeerd en Britt ook in haar eentje. Maar ze vonden ons samen het leukst.”

Angela de Jong

Wat denkt Angela de Jong ervan? “Ik ben wel benieuwd, want als er één kijkcijferkanon is bij SBS 6, dan is het wel Martien. Samen met Britt. Britt alleen is nog niet echt een enorm kijkcijferkanon, maar in Wie van de Drie zijn ze samen wel belangrijker voor het succes dan de presentatrice, zal ik maar zeggen”, zegt ze in de AD-mediapodcast.

“Het probleem is dat je The Voice Kids nu wel kent. Je hebt eerst al die weken The Voice gehad en nu al die weken The Voice Kids. Ik snak wel weer naar iets anders”, zegt Angela. Zij zet in op niet meer dan 700.000 kijkers voor Martien.

Gordon

Martien heeft één groot probleem en dat is de lead-in. Hij staat namelijk direct na Gordon en die is in de afgelopen periode nou niet bepaald een kijkcijferkanon gebleken.

Gordon begint om 20.30 uur met zijn nieuwe quiz The Cube. Hierin moeten kandidatenduo’s opdrachten uitvoeren in een grote high tech transparante kubus. First & Last is om 21.20 uur op zender.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gaat First & Last de 800.000 kijkers halen? Hoeveel worden het er?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen