Jort Kelder afgestraft na boomer-opmerking over Conchita Würst

Jort Kelder werd gisteren in zijn talkshow Op1 direct afgestraft door zijn gasten toen hij een boomer-achtige opmerking maakte over Songfestival-ster Conchita Würst, bekend van haar baard.

Jeroen Kijk in de Vegte, Jort Kelder en Conchita Würst © Op1 / YouTube

Tijdens het Songfestival wordt Op1 een week lang uitgezonden vanaf het muziekfestival, maar presentator Jort Kelder wordt daar niet per se heel blij van. “Een deel van Nederland, waar ik ook bij hoor, denkt toch wel: oké, wacht even, was er niet een formatie aan de gang? Dingen die toch even net belangrijker zijn.”

Boomert Jort

Liefhebber Jeroen Kijk in de Vegte gaf daarop aan dat het juist ‘heerlijk’ is. “Een vrolijke afleiding”, noemde hij het. Henkjan Smits liet daarop weten dat het Songfestival ook een belangrijk platform is voor artiesten om zich muzikaal te uiten. Het is ook een plek waar je jezelf kunt zijn, gaf Henkjan aan.

Jort sloeg direct aan op die opmerking. “Er komt iemand met een baard en een jurk en dan zeg je: ‘Je moet jezelf zijn.’ Dat moet je even uitleggen aan mij. Ik moet even aan het idee wennen dat je dan jezelf bent”, aldus de presentator, die daarmee een behoorlijk boomer-achtige opmerking maakte.

‘Gewoon een man in een jurk?!’

Henkjan begreep Jorts kritiek niet. “Je hebt het over Conchita Würst, waarvan heel veel mensen zeiden dat het een vrouw met een baard was, terwijl het gewoon een man in een jurk was.”

Dat vindt Jort juist heel erg abnormaal: “Gewoon een man in een jurk? Ik vind het prima, maar…”

Jeroen zette hem direct op zijn plek. “Wat is dit voor iets raars? Als dat is wie hij is?”

Jort: “Ik vond het een fantastische act, maar is dit jezelf zijn?”

Jeroen: “Hij is toch zichzelf?”

Prachtig liedje

Ook Henkjan vond de kritiek van Jort niet terecht. “Het is een Oostenrijkse man die jarenlang heeft geworsteld met zijn geaardheid. Hij is uiteindelijk in Oostenrijk als dragqueen groot geworden en hij laat zich daar zien aan heel Europa en een groot gedeelte van de rest van de wereld.”

“Heel kwetsbaar met ook nog eens een prachtig liedje.”

Conchita

Conchita op het Songfestival:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Jort of team-Conchita?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen