Martien Meiland haalt uit naar Jeangu Macrooy: ‘Zo armoedig!’

Martien Meiland heeft gisteren in Chateau Meiland het nieuwe Songfestival-nummer van Jeangu Macrooy afgekraakt. “Ja weet je wat het is? Dat nummer, dat gaat het niet redden.”

Martien Meiland © SBS 6

Jeangu gaat volgende maand op het liedjesfestijn het liedje Birth of a New Age zingen, waarin ook wat passages in het Surinaams zijn verwerkt. Daar ontstond bij de bekendmaking begin vorige maand wat hilariteit over, omdat veel mensen ‘you are my broccoli’ verstonden in de tekst. Gisteren was het de beurt aan Martiens oordeel.

‘Wat is dit voor taal?!’

Een dag na de bekendmaking besloot Martien om het liedje te bekijken op zijn iPad en hij was niet onder de indruk. “Vinden jullie het goed als ik in de tussentijd even Jean Makooy (bedoelt Jeangu Macrooy, red.) opzet?” Erica: “Jean Makooy? Is dat van het Songfestival?” Martien: “Ja, dat is van het Songfestival.”

Als Jeangu in het Surinaams begint te zingen, schrikt Erica zich een hoedje. “Wat is dit voor taal?”, zegt ze verbijsterd. Hij daarop: “Dit is broccoli. ‘You are my broccoli’.”

Martien slacht liedje af

Na afloop laat Martien weten er totáál geen vertrouwen in te hebben. “Ja weet je wat het is? Dat nummer, dat gaat het niet redden, terwijl Jeangu een prachtige stem heeft. Hij heeft een heel mooie soulstem, maar dat komt er in dit liedje helemaal niet uit. Nee, en dan dat broccoli, broccoli. Het is steeds maar broccoli. Wanneer is het nou eens gaar die broccoli?”

Waardeloos, vindt de SBS 6-ster het. “Nee joh, dat gaat hem helemaal niet worden dit jaar en daar moeten we ook niet moeilijk over doen, want weet je wat dat kost zo’n Songfestival organiseren? Dan gaan die TROS en die AVRO helemaal flippen als we hem weer winnen. Dat gaat dit jaar natuurlijk niet gebeuren.”

Bruine knieën

Ook de broek die Jeangu draagt – eentje met open knieën – is verschrikkelijk, vindt Martien. Even later merkt hij in het programma op: “Die jongen van het Songfestival ook, weet je wel… Die, hoe heet-ie nou? MaCaay? MaCaay? Nou, die was gewoon op het Songfestival met helemaal dit open. Met open knieën. Dat is toch vreselijk?”

“Nee, moet je luisteren, het schijnt heel hip te zijn, maar weet je? Ja, nee, nee, ik vind het bij die jongen ook armoedig. Hele witte knietjes zie je dan zo. Nou ja, hij heeft dan natuurlijk bruine knieën, maar nee… Mij niet bellen.”

Fragment

Het optreden van Jeangu Macrooy kunt u bekijken op YouTube. De Chateau Meiland van gisteren kunt u terugzien op KIJK.nl. Onderstaand ziet u een ander fragment uit de aflevering van gisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen