‘Held’ Erik Mouthaan helpt zwarte taxichauffeur, krijgt complimenten

Erik Mouthaan wordt bedolven onder de complimenten omdat hij gisterenavond in New York een zwarte taxichauffeur heeft geholpen. Hij was bang voor de politie die hem staande hield.

Erik Mouthaan © RTL

De Amerikaanse politie is berucht vanwege het vermeend buitenproportionele geweld tegen zwarte mensen. Toen de taxichauffeur van Erik werd staande gehouden, wilde de RTL Nieuws-ster hem dan ook niet alleen laten. Hij bleef in de taxi zitten om de chauffeur bij te staan in dat voor hem angstige moment.

14 minuten

Het was een merkwaardig incident, aldus Erik. “Taxi waarin ik zit aangehouden door agenten in burger in ongemarkeerde wagen. Verkeersovertreding. Wachten 14 minuten op de bon. Ik wil eigenlijk nieuwe taxi pakken. Maar vraag de (zwarte) chauffeur of hij zich zorgen maakt en liever wil dat ik bij hem blijf Zijn antwoord: ‘yes!’”

Daarop bleef Erik, die door zijn volgers een ‘held’ wordt genoemd, gewoon in de taxi zitten. “Ik: ok. Hou mijn telefoon in aanslag om eventueel te gaan filmen. Agenten eindelijk terug. Hij krijgt waarschuwing voor negeren bord. We zijn op weg.”

Borstklopperij

Dit betreft nadrukkelijk geen borstklopperij, aldus Erik. “Ik vertel dit niet om mezelf op de borst te kloppen ofzo. Eerder tegendeel. Ik wilde al ongeduldig uitstappen toen ik even dacht aan al die gevallen die alleen al deze week naar buiten kwamen van zwarte mannen slecht behandeld door de politie.”

“Dus vroeg het uit een soort beleefdheid. Nooit gedacht dat hij zou zeggen: ja, blijf bij me.”

Complimenten

Erik wordt bedolven onder de complimenten. “Goed dat je eraan dacht en het deed”, zegt Isabelle. “Goed gedaan Erik, ik vind je een mooi mens!”, vult Cherie aan. En Eric: “Geweldig, wat een held ben je toch.”

En Patricia: “Toch erg dat hij waarschijnlijk zo bang was. Hoop dat hij zich echt een beetje beter voelde dat je bleef zitten Erik.”

Howard Komproe boos

Komediant Howard Komproe laat een kribbige reactie achter. Op Eriks opmerking dat hij ‘nooit had gedacht’ dat de taxichauffeur wilde dat hij zou blijven, reageert Howard: “Je dacht dattie zou zeggen , ga maar en laat me alleen met deze vriendelijke en beschermende agentjes hoor komt wel goed. Dat dacht je ?! 🤷🏽‍♂️”

Ene Jelle daarop: “Ik snap natuurlijk de angst, maar ik bespeur in je reactie precies het soort generalisatie waar we vanaf moeten. Of ik lees ik dat verkeerd?”

Howard: “Precies, niet alle zwarte mannen worden door de politie gedood in Amerika. Sorry Jelle…” En: “Ok, ik ben het probleem, begrijp ik!”

Twitter-draadje

Het Twitter-draadje van Erik:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen