Humberto Tan wilde per se sneer aan Mark Rutte in The Passion

Humberto Tan wilde donderdag per se een sneer uitdelen aan Mark Rutte in de kijkcijferhit The Passion, zo bekent hij op Instagram. “Ik vond dat er een actuele verwijzing in de tekst moest.”

Humberto Tan © Floris Heuer / Nathan Reinds

Terwijl Mark Rutte flink aan het wankelen werd gebracht tijdens het Kamerdebat over de omstreden Omtzigt-notitie, was op hetzelfde moment de jaarlijkse tv-show The Passion in volle gang op NPO 1. Humberto Tan had in de muzikale bijbelshow de rol van verteller en besloot om op het laatste moment zijn tekst aan te passen.

Selectief geheugen

Het gedrag van de minister-president móest aangestipt worden, vond RTL 4-ster Humberto. “De meest aan mij gestelde vraag na afloop van de Passion: ‘Was die tekst over ‘politieke leiders met een selectief geheugen’ al geschreven of hebben jullie het aangepast naar aanleiding van de actualiteit?'”

Dat is op het laatste moment aangepast, aldus Humberto. “Tijdens onze repetities in Roermond was het debat in de Tweede Kamer over “Omtzigt functie elders” in volle gang. Samen met Marnix, de schrijver van de Verteller, vond ik dat er een actuele verwijzing in de tekst moest.”

Regeren is laveren

Een andere passage is daardoor komen te vervallen. “We hadden al een andere politieke verwijzing in de tekst, regeren is laveren, maar die hebben we door de andere tekst vervangen.”

Er hebben 2,6 miljoen mensen gekeken naar The Passion. “Dank voor alle mooie reacties!!! Het was een eer om met zo’n mooi gepassioneerd team te werken aan zo’n indrukwekkende productie! Dank KRO-NCRV dat jullie mij als verteller gevraagd hebben. Dank RTL dat ik het kon doen. Dank alle 2.5 miljoen kijkers.”

Instagram

Humberto Tan op Instagram:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Humberto Tan is toegevoegd aan het talkshowteam van RTL. Wie vindt u de leukste host?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen