Lale Gül onthult bij Beau: ‘Mogelijk tv-serie van mijn boek’

De bestseller van Lale Gül over het streng-islamitische gezin waarin ze opgroeide wordt mogelijk verfilmd. Dat onthulde de schrijfster gisteren in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Lale Gül © Beau

De 23-jarige Lale Gül is de meest besproken schrijver van de afgelopen maanden. Ze geeft in haar debuutroman Ik Wil Leven een inkijkje in de islamitische gemeenschap waarin ze opgroeide. Nu wordt ze bedreigd en heeft ze geen contact meer met haar familie. Hoe gaat het met haar? Ze vertelde het gisteren in Beau (terugkijken op RTL XL).

Beau complimenteert Lale

Beau vindt het knap dat Lale al 75.000 exemplaren heeft weten te verkopen. “Dat zegt dat iedereen het echt heel erg graag leest en het boeiend vindt. Dat zal omhoog schieten. Hij is pas een maand of anderhalf uit. Zijn er al filmrechten verkocht of ga je al naar het buitenland?”

Lale daarop: “Ik heb een interview gehad met een Franse krant en een Duitse krant. De Turkse media is ook heel erg geïnteresseerd, maar daar pas ik heel erg mee op, want dan kom je op een zwarte lijst en dan kom ik Turkije niet meer in enzo.”

Tv-serie op komst?

Er is veel interesse in een verfilming. “Filmproducenten zijn geïnteresseerd in een serie, een film en een documentaire, maar ik heb nog niets getekend.”

Lale is echter huiverig. “Die film… Ik durf het niet zo goed aan, want in het Nederlands taalgebied is er nog nooit een film gekomen met een hoofdpersoon die een hoofddoek draagt en allerlei dingen stiekem doet enzo. Ik denk dat het mij heel veel meer bedreigingen en gezeik gaat opleveren, dus vandaar dat ik nog geen ja heb gezegd.”

Bedreigingen

Een serie over een dame die breekt met haar streng-islamitische achtergrond zal een hoop gedoe opleveren, dus een commerciële tv-zender zal zich daar niet snel aan branden. Het kan hoogstens door de NPO gemaakt worden.

René Mioch vreest echter ook moeilijkheden. “Ik denk het ook. Ik zit ook steeds te denken: hoe schrijf je een scenario wat iedereen dan begrijpt en jou helpt. Daar moeten we denk ik nog een paar jaar verder mee, om te kijken hoe de wereld zich… Hopelijk is uiteindelijk de boodschap dat mensen jou begrijpen en het anders gaan zien.”

Beau: “En dat mensen mogen zijn wie ze willen zijn.”

Fragment

Lale in Beau:

https://twitter.com/BeauRTL/status/1382796195442069505

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen