Giovanca Ostiania: ‘Op1-kijker draait, ze vinden mij nu warm’

Giovanca Ostiana kreeg vorig jaar enorm veel kritiek over zich heen als presentatrice van Op1, maar de storm is volgens haar een beetje gaan liggen. “Veel kijkers zien me nu als warm en betrokken.”

Giovanca Ostiana © EO

De toegangseisen om presentator te worden van Op1 zijn heel laag. Je hebt niet eens enige ervaring nodig. Daardoor is ook Giovanca aan de talkshowtafel beland. De kritiek op haar presentatie kwam aanvankelijk als een stortvloed over haar heen. “Och, hou op”, vertelt de zangeres in Volkskrant Magazine.

Giovanca negeert Twittert

Als Giovanca erop gewezen wordt dat ze onderaan het lijstje van favoriete Op1-presentatoren belandde, antwoordt ze: “Dat is nu gelukkig niet meer zo. Het publiek is onze duo-presentatie gaan waarderen; veel kijkers zien me nu als warm, en betrokken.”

Het klinkt een beetje alsof ze nooit meer op Twitter kijkt. Ah, dat is ook zo. “Vrij snel na het begin van het Op1-verhaal belde Trijntje Oosterhuis me, die lieve schat. Ze zei: ‘Gio, niet meer op Twitter kijken. Niks lezen. Je kiest nu twee of drie vertrouwelingen uit, die jou vertellen hoe de uitzending echt was. Jij doet het echt niet zo slecht als iedereen zegt.'”

Waardevolle les

Dat heeft Giovanca heel erg geholpen. “Met dat Amsterdamse accent zei Trijntje: ‘Hallo! Jij zit daar, noem één van ons zangeressen die daar durft te gaan zitten. Wees een beetje barmhartig voor jezelf.’ Het was zo’n waardevolle les.”

Die les heeft ze ook ter harte genomen. “Ik bel nu na afloop altijd met een klein groepje: hoe was het? Ik bel met mensen die het goed met me voorhebben, die willen dat ik vooruitga.”

Twitter-trollen

Al die Twitter-trollen negeert Giovanca nu. “Ik heb in mijn leven veel te maken gehad met allerlei aanhang die me allemaal toxische toestanden opleverde. Die van me profiteerden, mijn energie wegnamen.”

“Je hebt heel veel mensen die zich lekker voelen als een ander zich niet lekker voelt. Zo’n apart fenomeen.”

Het Volkskrant Magazine-interview met Giovanca kunt u lezen via Blendle.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat Giovanca Ostiana is gegroeid in haar rol als Op1-presentatrice?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen