Peter R. de Vries naar Beau om serie te bespreken: ‘Sorry, geen tijd’

Peter R. de Vries kwam gisteren naar de studio van Beau van Erven Dorens om de nieuwe Netflix-serie The Serpent te bespreken, maar al bij aanvang werd hem gemeld dat daar geen tijd voor was.

Peter R. de Vries en Beau van Erven Dorens © RTL

Net als alle andere actuele programma’s stond een groot deel van de uitzending van Beau in het teken van de wankelende Mark Rutte. Eigenlijk had Beau gisteren ook een item over de nieuwe Netflix-serie op het menu staan, maar daar was vanwege het politieke steekspel in Den Haag geen tijd meer voor.

The Serpent

Beau van Erven Dorens gisteren in de aankondiging van zijn talkshow: “En Peter R. de Vries zag voor ons The Serpent, een bloedstollende misdaadserie op Netflix, maar ik ga nu al zeggen dat we die niet gaan bespreken, Peter. Ik vind het fijn dat je er bent, maar dan ga ik je naar politieke zaken vragen. We hebben er echt geen tijd voor.”

Peter grappend: “Je weet dat ik niet graag over andere onderwerpen meepraat, hè?” Beau: “Hahaha, dat is een mooie.”

Peter over Rutte

Gelukkig kan Peter eigenlijk overal over mee praten. Hij had ook zijn zegje klaar over de wankelende minister-president. Rutte ligt onder vuur vanwege de Omtzigt-memo die hij naar eigen zeggen vergeten is. “Volgens mij zijn er twee opties. Eén is dat hij erover liegt en dat is natuurlijk een doodzonde, dan moet je weg”, sprak Peter.

En optie twee? “Het tweede is dat als hij het vergeten is, dat het in mijn ogen evenzeer een diskwalificatie is. Een premier die zo’n belangrijk gesprek wat pakweg tien dagen geleden heeft plaatsgevonden, zich niet meer herinnert, ondanks dat het het gesprek van de dag is… Ja, dat is natuurlijk niet geloofwaardig.”

Meineed

Een vergeetachtige premier wil je ook niet hebben, aldus Peter. “Dan vraag ik me ook af wat deze premier allemaal nog meer vergeet aan zaken die belangrijk zijn.”

“Als ik het dan allemaal vertaal naar mijn eigen vakgebied: als dit zich niet in het parlement had afgespeeld, maar in de rechtszaal, dan waren er vandaag een paar mensen wegens meineed op de bon gegaan”, aldus Peter, die zelf heeft gestemd op de politieke partij VOLT.

Lucky TV

De Lucky TV van gisteren over Rutte en de pers:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen