Cilly Dartell relativeert succes Duncan Laurence: ‘Ellen geen tv-hit meer’

Cilly Dartell denkt dat de Nederlandse media het Amerikaanse succes van Duncan Laurence een beetje opblazen. Ze wijst erop dat The Ellen Degeneres Show in haar woonland helemaal geen hit meer is.

Cilly Dartell © Shownieuws

Bijna twee jaar na het winnen van het Songfestival bestormt Duncan Laurence opnieuw de hitlijsten met zijn liedje Arcade, maar dan aan de andere kant van de oceaan. De Amerikaanse media tonen interesse in de zanger uit Hellevoetsluis: na The Today Show trad Duncan gisteren ook op in The Ellen DeGeneres Show.

The next big thing?

Hart van Nederland-beroemdheid Cilly Dartell leeft tegenwoordig in Florida, maar merkt weinig van Duncans vermeende succes in Amerika. Ze werd er gisteren naar gevraagd tijdens een liveverbinding met Shownieuws.

Presentatrice Tooske Ragas: “Cilly, wat ik mij afvraag: wij willen hier allemaal dat hij the next big thing in Amerika wordt. Is dat wishful thinking van ons omdat we trots zijn of is er echt iets aan het gebeuren daar?”

‘Ellen geen hit meer’

Cilly vervolgens relativerend: “Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik dat niet weet. Hij is in The Today Show geweest, maar zoals nu bij Ellen: ik weet dat nu inmiddels de kijkcijfers niet meer heel hoog zijn, dus ik weet niet wat voor effect dit op Amerikanen heeft. Maar het is natuurlijk een fantastisch nummer.”

Zo bijzonder is het nou ook weer allemaal niet, aldus Cilly. “Ik moet je eigenlijk zeggen dat ik hier op de radio nog steeds Nederlandse artiesten hoor, hè. The Golden Earring hoor je nog steeds, Mouth & MacNeal hoorde ik zelfs laatst.”

Partypooper

Shownieuws hoopte op een ander antwoord. Tooske: “Ook leuk, maar niet helemaal het antwoord dat ik had gehoopt.”

Albert Verlinde: “Een lekkere partypooper ben je ook, hè? Wij denken: nou, die gaat even hypen dat Duncan Laurence bij Ellen zit.”

Cilly: “Ik wil alleen maar zeggen: misschien kan het nog komen.”

Albert prijst Duncan

Albert: “Zal ik dan maar wat zeggen? Het is natuurlijk wel iets om voor elkaar te boksen. Eerst The Today Show en nu Ellen DeGeneres.”

Cilly lachend: “Ik hou Duncan en Fletcher in de gaten, hoor.”

Ellen DeGeneres

Ellen DeGeneres houdt album Duncan Laurence vast:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Duncan Laurence een grote ster wordt in Amerika?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen