Wendy van Dijk niet met dramaserie op SBS 6: ‘I’ve got a day job’

Wendy van Dijk was bij RTL 4 jarenlang te zien in de politieserie Moordvrouw, maar bij haar huidige werkgever SBS 6 zit er voorlopig niets in het vat op acteergebied. En ze is daar ook niet echt rouwig om.

Wendy van Dijk © Koffietijd

Op dit moment boekt Wendy enorme successen met Wie van de Drie op de zondagavond van SBS 6. Mede dankzij haar was de zender gisteren zelfs voor het eerst dit jaar avondmarktleider. Waar ze qua amusement dus behoorlijk lekker gaat, horen we qua dramaseries weinig van Wendy. “Nee, dat klopt”, beaamt ze in Koffietijd.

Day job

Wendy is eigenlijk een beetje klaar met drama, bekent ze. “Ik heb zeven seizoenen Moordvrouw mogen maken. Dat is echt veel, hè, dat is echt lang. Ik ben er ook supertrots op dat we het hebben kunnen doen, maar het is ook wel enorm tijdrovend. Het is naast alle tv-programma’s die je nog moet doen zeg maar.”

Ze ziet het presenteren van amusement als haar belangrijkste werk. “I’ve got a day job. Dat is eigenlijk gewoon mijn dagtaak. En dan zo’n dramaserie erbij, dat is zo drieënhalf tot vier maanden uit je agenda geschrapt. Het is bijna niet te combineren. Als je alle programma’s echt goed wil doen, dan moet je gewoon keuzes maken.”

Geen drama op de plank

Op dit moment hoeft Wendy geen keuzes te maken, omdat er sowieso geen plannen voor drama op de plank liggen. “Nu ligt het ook niet in de planning hoor. Maar ik heb het ook gemerkt in die zeven seizoenen Moordvrouw: alles kwam erbij en dat was toch een tikkie te veel.”

Met name haar dochter had daar last van. “Mijn dochter zegt dan echt heel duidelijk: ‘Ik mis jou, ik vind jouw werk stom. Hier komen jij.’ Zoons gaan er makkelijker mee om of doen niet zo dat beroep, maar Lizzy houdt die spiegel voor.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen