Wopke Hoekstra loopt boos AD-gebouw uit: ‘Hij béénde weg’

Wopke Hoekstra is aan het begin van de maand boos weggelopen uit het AD-gebouw, nadat hij te gast was in de talkshow De Lijsttrekkers. Dat onthult hoofdredacteur Hans Nijenhuis op BNR Nieuwsradio.

Wopke Hoekstra © AD

CDA-leider Wopke heeft in zijn verkiezingscampagne veel last gehad van zijn optreden bij het AD, waar hij riep dat de ’tijd is gekomen om de duur van de werkloosheidsuitkering WW te verkorten van twee naar één jaar’. Juist in deze onzekere tijden van de coronapandemie is dat bij veel mensen niet lekker gevallen.

Onhandige Wopke

Hans stelt dat Wopke er alles behalve blij mee was dat dit aan bod kwam. “De campagne was onhandig. Hij was toen bij ons in de studio geweest. Oké, ik heb soms zelf wat domme dingen gezegd op televisie, maar hij kreeg een vraag over zijn eigen verkiezingsprogramma en die luidde gewoon: ‘Meneer Hoekstra, u wil de duur van de WW terugbrengen van twee naar één jaar.’ Dat was de vraag en hij raakte met het antwoord een beetje in de knel.”

Wopke probeerde aanvankelijk om het antwoord heen te draaien. “Hij begon over het minimumloon, dat er niets mee te maken heeft. We hebben dat toen op de site gezet.”

Wopke rende AD-pand uit

Wopke was flink over de zeik, meent Hans. “Ik weet het nog, want hij was heel aardig toen hij binnenkwam. Ik was er die dag ook – ik geef de mensen dan bloemen. Dat is dan mijn rol. En hij zei na de uitzending: ‘Oh, ik loop straks nog even binnen. Hartstikke leuk, even bijpraten enzo.’ Hij houdt ook van hardlopen, net als ik. Maar hij béénde vervolgens het pand uit na die uitzending, omdat hij enorm baalde van die kop. Dat is jammer.”

Al met al is Wopke niet zo sterk in campagnevoeren, meent Hans. “Hij heeft eerder gezegd dat hij meer bestuurder is dan politicus en dat is dus zo. Als minister van Financiën deed hij het goed, dus ik denk dat het zonde zou zijn om hem te lozen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen