Johan Derksen vindt Sigrid Kaag arrogant, Ploumen huismoedertje

Veronica-ster Johan Derksen is geen fan van Sigrid Kaag en Lilianne Ploumen. Hij vindt de lijsttrekkers van D66 en PvdA respectievelijk arrogant en de uitstraling van een huismoeder hebben.

Johan Derksen © Veronica

Zelf heeft Johan bij de Tweede Kamerverkiezingen op de partij Code Oranje van Richard de Mos gestemd, net als onder meer Patty Brard en Dennis Schouten. Het heeft niet mogen baten: de partij heeft geen Kamerzeten weten te veroveren. Daarentegen boekte het D66 van Sigrid Kaag een mooie winst.

Arrogant

D66 heeft een mooie zetelwinst behaald. “Alle professionele voorspellers hadden het ook niet helemaal goed, hè? Niemand had het verwacht van D66”, aldus Johan in zijn programma Veronica Inside.

Johan had dat niet verwacht, omdat hij Kaag erg arrogant vindt. “Ik heb jaren D66 gestemd, dus ik heb best sympathie voor die partij, maar ik dacht: mevrouw Kaag wordt toch een beetje gezien als iemand met een. Arrogante uitstraling. Ik denk: dat is nou niet wat Nederland wil.”

Huismoedertje

Toch is men wel voor Kaag gegaan en dat is dan ook wel weer te verklaren, aldus Johan. “Aan de andere kant is ze uitermate beschaafd en er zit een personality. Wat ze ook voor heeft, is dat ze niet zo drammerig is als die Klaver. Daar werd je doodmoe van.”

En wat vindt hij van Lilianne Ploumen van de PvdA? “Ik heb in de loop van de campagne een beetje medelijden met haar gekregen. Ze deed haar stinkende best, maar de boodschap komt niet echt over. Als zij dan met mevrouw Kaag staat, dan staat er een personality met een huismoedertje.”

Fragment

De analyse van Johan Derksen:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen