Leonie ter Braak níet bang voor John de Mol: ‘Ben geen hielenlikker’

Er wordt in de media vaak gefluisterd over de angst die bij Talpa heerst voor de grote baas John de Mol, maar die emotie heerst in elk geval niet bij SBS 6-presentatrice Leonie ter Braak.

Leonie ter Braak © William Rutten

Giel Beelen stelt dat Talpa ‘naar de klote gaat‘ door alle medewerkers die bang zijn voor John de Mol. Presentatrice Leonie ter Braak hoort in elk geval níet bij die groep, vertelt ze in het radioprogramma Onze Man In Deventer van presentator Özcan Akyol. Zij behandelt de mediamiljardair als een gewoon mens.

Hielenlikker

Leonie heeft geen zin om zich als hielenlikker door de wandelgangen van Talpa te bewegen. “Ook als je bij Talpa binnenkomt en stel je voor: ik kom John tegen, dan behandel ik John de Mol gewoon als John de Mol. Dan probeer ik hem gewoon als John te behandelen en ik weet zeker dat John dat ook heel prettig vindt. Je wil toch niet zo’n hielenlikker achter je aan?”

Toch kan John carrières maken of breken en Leonie heeft haar Talpa-baan harder nodig dan ooit. “Mijn man en ik waren gelijkwaardig qua kostwinning, maar dat is nu even weggevallen. Hij ziet zijn bedrijf in rook opgaan na vijftien jaar. Daar word je heel pragmatisch van. Ik ben superblij dat ik een baan heb en dat ik de hypotheek kan betalen.”

Gedoofde ambitie

Heel pragmatisch. Betekent dat dat Leonie vooral haar baantje wil behouden en dat het niet meer zo veel uitmaakt wat ze doet? “Zo kijk ik er niet naar.”

Toch is haar ambitie wel een beetje gedoofd. “Ik heb zeker concrete ambities, maar ik offer daar niet meer alles voor op. Ik kijk meer naar wat ik echt leuk vind. Alhoewel er door corona wel wat veranderd is, want ik heb iets minder keuze.”

Leonie heeft het prima naar haar zin bij SBS 6. “In die paar jaar dat ik bij SBS zit heb ik vrij mooie titels mogen maken, die ook bij de publieke omroep hadden gekund. Ik ben eigenlijk wel blij met de kansen die ik krijg bij een commerciële omroep.”

Nieuwe Wendy?

Wil ze uiteindelijk de nieuwe Wendy van Dijk of Linda de Mol worden? “Nee. Wat ik nastreef is dat ik hopelijk programma’s kan blijven maken die dichtbij mijn hart liggen. Dat zijn titels als Niets Liever Dan Een Kind en Erasmus. En dat ik portretten mag maken van mensen. Ik zit bij SBS 6 in de human-interest-hoek en daar ben ik wel heel blij mee.”

Is SBS wel de goede omgeving voor human interest? “Dat vraagt iedereen altijd heel bezorgd. Het is wel grappig hoeveel bezorgde vragen ik daarover heb gehad de afgelopen drie jaar. Ik krijg op de plek waar ik nu zit zo veel kansen en die krijg ik volgens mij nergens anders op dit moment.”

Podcast

Onze Man In Deventer met Leonie ter Braak kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen