Verbijstering over Sterren op het Doek-portret Khadija Arib

Özcan Akyol reageerde gisteren verbijsterd toen hij het tussentijdse resultaat zag van één van de drie portretten van Khadija Arib, zijn hoofdgast in Sterren op het Doek. “Dit lijkt wel een kind!”

Khadija Arib en Özcan Akyol © Omroep MAX

De immer charmante Kamervoorzitter Khadija Arib ging de uitdaging aan en liet zich portretteren door drie verschillende kunstenaars. Toen Özcan Akyol tussentijds een kijkje nam, was er één schilderij waarover hij zijn verbijstering uitsprak. “Hoe vind je zelf dat het gaat?”, vroeg de presentator.

Beetje jong

De kunstenares zelf was nog redelijk optimistisch. “Ja, ik ben wel tevreden. Ze was een beetje jong in het begin, maar het wordt steeds meer wie ze is en dat had heel erg te maken met haar mond, in het begin”, verweerde de dame zich.

Özcan: “Haar mond? Wat is er met haar mond?”

De kunstenares: “Die zorgde ervoor dat het een jonge vrouw werd. Daar moet je dan wat mee doen.”

Kind van 14

Özcan vervolgens bikkelhard: “Als ik heel eerlijk ben – en ik weet dat het te vroeg is om een oordeel te vellen – lijkt dit op een kind van 14.”

Khadija Arib stelde ter plekke haar verwachtingen bij. “Nou, dat klinkt goed. Hahaha.”

De kunstenares: “Doordat het model ook beweegt, terwijl je begint vanuit een andere positie, moet je dus ook schakelen van links naar rechts zeg maar. Dan ga je soms wat jonger opzetten.”

Onnavolgbaar

Özcan begreep niets van die uitleg: “Dit is voor mij onnavolgbaar, maar jij weet wat je doet hè?”

De kunstenares: “Absoluut.”

Ook van het schilderij dat daarna aan de beurt was, was Özcan niet onder de indruk. “Ik vind zelf dat het nog helemaal niet lijkt”, sprak de dame zelf.

Özcan: “Ik ben blij dat jij het zegt, want dit is gewoon iemand anders.”

Khadija’s keuze

Aan het eind van de aflevering was het ‘kindse’ portret van Khadija er niet veel beter op geworden. Het was dan ook het eerste portret dat de Kamervoorzitter afschoot.

Ze koos uiteindelijk voor het portret dat aanvankelijk, volgens Özcan, ‘nog helemaal niet leek’. Wel vond Khadija het winnende portret ietwat formeel.

Miljoengrens

Er keken gisteren meer dan 1 miljoen mensen naar Sterren op het Doek, een topscore. Presentator Özcan Akyol reageert blij: “Wow. Wat hebben er waanzinnig veel mensen gekeken naar de uitzending met Khadija Arib: een miljoen! De twee overige doeken gaan we veilen voor het goede doel.”

Volgende week is Ruth Jacott te gast in het programma. De aflevering van gisteren kunt u terugzien op NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen