Dit is het interview waar Sylvana Simons letterlijk ziek van werd

Sylvana Simons kwam maandag met een vrij zorgwekkend bericht op haar Twitter-pagina. Ze gaf aan letterlijk ziek te zijn geworden na een interview met een krant. Dat bewuste interview is nu gepubliceerd.

Sylvana Simons © M

De politiek leider van BIJ1 voelde zich verschrikkelijk naar na het interview. “De micro-agressies vlogen door de lucht. Hij ging met me in debat over het nut (🙄) van het burkaverbod”, twitterde Sylvana onder meer. “Ben er echt letterlijk ziek van. Voel me aangetast. Echt bah. Maar ja, ‘het hoort erbij’.”

Financieele Dagblad

Dat verschrikkelijke interview blijkt afgenomen te zijn door journalisten Boudewijn Geels en Elfanie toe Laer van het Financieele Dagblad. Zij hebben hun stuk inmiddels gepubliceerd. “Inclusie blijkt tijdens het interview een explosief onderwerp”, is te lezen in de inleiding.

Het gesprek gaat mis als de krant begint over Lale Gül, die recentelijk in zowel Op1 als De Vooravond zat om te praten over haar streng-islamitische jeugd. “Deze vraag bevalt Simons niet. Ze gaat rechtop zitten en verheft haar stem. ‘Waarom vraag je dit?!’”, is te lezen in het stuk.

Enerverend gesprek

Het gesprek tussen de journalisten en Sylvana verloopt vrij schurend. Toch had de krant niet het gevoel dat ze aan het eind van het gesprek zo’n naar gevoel had. “Aan het eind van het interview constateert ze dat het een ‘enerverend gesprek’ was. Ze praat nog wat na. Toont trots een filmpje van haar kleinkind.”

“Maar even later blijkt wat ze met dat ‘enerverend’ bedoelde. Simons stuurt wat tweets over het FD-interview de wereld in.”

Sad

Elif Isitman, sterjournaliste van De Telegraaf, twittert: “Sylvana Simons voelde zich blijkbaar niet senang bij het interview door Elfanie toe Laer en Boudewijn Geels (witte man alert!), dus vond ze het nodig om hen nog voor publicatie zwart te gaan maken. Sad. Gelukkig is er wel een mooi onthullend verhaal uitgerold.”

De boze Sylvana eerder deze week:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen