Ruben Nicolai heeft één grote wens: ‘Dit wil ik maken op RTL 4’

Ruben Nicolai doet het ongelooflijk goed op RTL 4. Hij rijgt de ene tv-hit na de andere aan elkaar, maar er is één wens die hij er nog niet doorheen heeft gekregen bij zenderbaas Peter van der Vorst.

Ruben Nicolai © Koffietijd

Om de druk wat op te voeren roept Ruben momenteel in zo’n beetje elk interview dat hij graag een programma zou maken mét kinderen, maar vóór volwassenen. Je moet dan denken aan een Praatjesmakers-achtig programma of een kinderversie van Ik Weet Er Alles Van, zei hij gisterenochtend in Koffietijd.

Praatjesmakers

Ruben hoopt dat het ervan komt. “Ik had het er laatst over met Chantal Janzen en toen kwam ik op een oude wens die ik een beetje vergeten was, namelijk televisie maken met kinderen voor volwassenen. Dat vind ik zo grappig. Ik vond vroeger bijvoorbeeld Praatjesmakers echt ontzettend leuk”, zegt hij.

Koffiediva Loretta Schrijver: “Och, dat zou jij leuk doen. Ohhh! Wat zou jij dat leuk doééén! Ik zie het je ineens zo doen met die kinderen daar zitten. Jochem was natuurlijk onnavolgbaar, zou je zeggen…”

Ruben: “Ja, die deed dat waanzinnig ja.” Loretta: “Ja, maar ik denk dat jij het ook wel heel leuk zou doen.”

Peter van der Vorst

Ruben: “Ja, maar het lijkt me ook leuk om het iets anders te doen. Het is ook leuk om kinderen te laten excelleren, bijvoorbeeld bij Ik Weet Er Alles Van. Dat je er in plaats van volwassenen kinderen zou neerzetten. Dat je een kind hebt die heel veel weet van een bepaald onderwerp. Dat je een superlastige vraag stelt en het kind zegt: ‘Dat is die en die!’ Dat is toch waanzinnig?”

Loretta: “Wat zegt Peter van der Vorst ervan?”

Ruben: “Ik heb het er nog niet met hem over gehad.”

Leuke wens

Is dit dan alles wat Ruben nog wil doen op televisie? Loretta schrikt ervan. “Maar dit is toch niet het ultieme? Het is een leuke spin-off van Ik Weet Er Alles Van.”

Ruben: “Ja, maar als je vraagt naar een wens, is dat een leuke wens.”

Aan tijdschrift &C vertelt Ruben het idee al wel bij RTL te hebben neergelegd. “Ja, dat heb ik gedaan, het antwoord was: ‘Ja, ja, Ruben, dat gaan we onderzoeken.’”

Fragment

Het Koffietijd-interview met Ruben:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen