RTL Boulevard-sterren willen dat regering in quarantaine gaat

RTL Boulevard-sterren Bridget Maasland en Luuk Ikink vinden dat de voltallige regering in quarantaine moet nu Mona Keijzer corona blijkt te hebben. Er wordt gemeten met twee maten, vinden ze.

Bridget Maasland en Luuk Ikink © RTL Boulevard

Staatssecretaris Mona Keijzer was vrijdag nog aanwezig bij de wekelijkse ministerraad en maandag werd ze positief getest op corona. Toch gaan de andere ministers en staatssecretarissen niet in quarantaine. Volgens zorgminister Hugo de Jonge betrof de ministerraad een ‘categorie-3 contact’. “Dan hoef je niet in quarantaine.”

Bridget vindt het gek

Coronadeskundige Diederik Jekel beaamde dat verhaal gisteren in RTL Boulevard. “De rest van het kabinet hoeft niet omdat het een zogenaamd categorie-3-contract is, oftewel: niet te dichtbij. Die moeten de komende dagen hun symptomen in de gaten houden en als ze symptomen hebben, dan moeten ze thuisblijven.”

Bridget Maasland vindt dit echt te absurd voor woorden. “Ik vind het toch wel een gek voorbeeld. Als er bij Mees in de klas iemand is die corona heeft, dan heb je ook niet dat contact gehad van dichtbij, maar dan moet ook die hele klas naar huis en quarantaine.”

Luuk adviseert quarantaine

Luuk Ikink vindt dat de regering wél in quarantaine moet. “Ja, dat is een beetje gek ja. Sowieso zou je denken: zij zijn ministers en staatssecretarissen, geef het goede voorbeeld. Zeg gewoon: ‘Weet je wat, voor de zekerheid gaan we even vijf dagen thuis werken, dan gaan we door de teststraat heen en dan zien we wel.’ Gewoon voor de zekerheid.”

Dat is ook prima te doen, vindt Bridget. “En we weten nu na een jaar dat het via Zoom heel goed kan.”

Ook Op1 is kritisch

RTL Boulevard was gisteren niet het enige programma dat kritisch was over het feit dat er niemand van de regering in quarantaine gaat. Ook bij Op1 werd er gemopperd.

Op1-ster Sophie Hilbrand: “Ik zou nu denken: de hele boel in quarantaine, maar dat gebeurt niet hè? Heel even: Hugo de Jonge komt op het moment dat het zo iemand betreft die corona heeft met bepaalde categorieën?!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen