Man die Meiland-hond gaat opzetten shockeert aan tafel bij Beau

Beau van Erven Dorens had gisteren preparateur Wesley Kevenaar aan tafel zitten, die de hond van de Meilandjes gaat opzetten. De tv-ster schrok van de dieren die hij mee had genomen naar de studio.

Beau van Erven Dorens © RTL

Op de achtergrond bij Beau stonden twee door Wesley opgezette honden opgesteld. Toen de presentator zich omdraaide, reageerde hij zichtbaar verrast. “Ik zie… Hoaoaoaoa, jeetje!!!!! Die zijn echt levensecht! Mag ik er een oppakken?”, vroeg hij, waarna hij één hond meenam naar de talkshowtafel.

Honden opzetten

Het is volgens Wesley niet gemakkelijk om zo’n hond op te zetten. “Je bent heel lang bezig met die kop. Ik krijg heel veel foto’s van die mensen. Dan zoek ik foto’s uit van: hier kan ik heel goed het oog op zien en de oortjes hingen altijd zo of de lip hing op een bepaalde manier.”

Hij heeft ook wel eens een beer opgezet. “Hoe kom je aan zo’n beer? Nou, dat kan van een jager af komen, maar in dit geval is het uit een dierentuin”, aldus Wesley. Beau: “Heb je daarin een soort ethische grens? Dat je zegt: ‘Ik doe geen luipaarden ofzo.'” Wesley: “Nou, in principe wat gewoon legaal verkregen is, zetten wij op.”

Hoeveel kost het?

Tafelgast Peter R. de Vries vroeg zich vooral af hoe duur het opzetten van zo’n hond nou eigenlijk is. “Dit zou ongeveer tussen de 3.000 en 4.000 euro zijn. Daar kan ik wel honderd uur over doen. Dit is een hond met kort haar, daar zie je alle spieren op”, zei Wesley.

Kende hij de Meiland-hond Bommel al? “Nee, niet speciaal. Mijn vriendin had hen aan de telefoon en ze vertelden dat Bommeltje ingeslapen zou worden omdat hij zo veel pijn had aan zijn gewrichten. Dat was wel even spannend. Dan wordt het dus een bekende hond die je binnenkrijgt. Nu moet ik niet alleen de baasjes overtuigen, maar ook alle kijkers van Chateau Meiland. Van: dit is Bommel.”

Bommel in de vriezer

Wesley is nog niet begonnen aan Meiland-hond Bommel. “Hij ligt nog steeds in de vriezer.”

Tafelgast Mick Wely: “We hebben recent een konijn genomen. Dat is behoorlijk lastig zo’n beestje, want de kinderen doen er helemaal niets meer aan na één week. Ik zit nu te denken: dat opzetten biedt wel mogelijkheden.”

Beau: “Echt, dit kun je toch niet maken?!”

Peter: “Je kunt ze ook eten hoor.”

Fragment

De Bommel-preparateur bij Beau:

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen