RTL Boulevard en Shownieuws weigeren verzoek NikkieTutorials

RTL Boulevard en Shownieuws weigeren het dringende verzoek van NikkieTutorials om niet meer te berichten over de gewapende overval in haar huis. Ze behandelden het gisteren uitgebreid.

NikkieTutorials © Kris Pouw

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, werd in augustus vorig jaar met haar verloofde Dylan Drossaers overvallen in hun eigen huis. Bij de aanvang van de rechtszitting werd gisteren duidelijk dat ze in haar huis is vastgebonden en geslagen met een vuurwapen. De media pakten daar flink mee uit.

Nikkie verzoekt media

De Telegraaf-kop ‘NikkieTutorials vastgebonden en geslagen met vuurwapen’ viel nogal rauw op haar dak. Ze verzocht de media terughoudendheid te betrachten in het volgende statement: “Vandaag is een intense dag, vol met emoties. Aan degene die graag over de inhoud van onze overval willen praten.”

“Ons persoonlijk leed is geen clickbait, sappig openingsverhaal voor een tv-programma of snelle tweet. Elke keer als wij de inhoud voorbij zien komen doet het zeer. Het is niet voor niks dat wij duidelijk hebben gekozen om dit zoveel mogelijk privé te houden, uit zelfbescherming voor ons verwerkingsproces. Een proces waar we nog dagelijks in zitten.”

“Dus vragen wij jullie om het niet te doen, en alle bewoording zoveel mogelijk in de rechtszaal te laten.”

Shownieuws

Helaas voor Nikkie koos Shownieuws er gisteren voor om haar wél het sappige openingsverhaal te maken en dat leidde tot een discussie in de studio. Weekend-baas Bart Ettekoven: “Je kan het op twee manieren lezen. Zo van: bel mij vandaag niet voor een reactie, en dan snap ik dat helemaal. Maar er zijn ook mensen die het opvatten als dat ze niet wil (…) dat wij er vanavond een woord over zeggen.”

Collega Marije Knevel, de adjunct-hoofdredacteur van LINDA., daarop: “Nou, daar zit geen twijfel in. Het is wel duidelijk dat ze niet wil dat wij het er hier vanavond over hebben als openingsverhaal.”

Bart: “Dat is natuurlijk niet iets, Marije, wat je kan afdwingen. Het is een heel grote berovingszaak.”

Felle discussie

Marije: “Zij heeft hier niet om gevraagd en ik vind Nikkie ook niet het type persoon die heel erg altijd de media opzoekt. Dan denk ik: joh, laat haar lekker.”

Bart: “Dat is een beetje inherent aan bekend zijn. We hebben ook de berovingen van Estelle, de vader van Nicolette van Dam, Fred van Leer en René van der Gijp gehad. Het zou heel raar zijn als wij het er vandaag niet over zouden hebben. Ik snap wat ze zegt en dat het heel pijnlijk is, maar dat geldt natuurlijk voor de slachtoffers van heel veel verhalen.”

Marije: “Maar zij is inderdaad het slachtoffer en het slachtoffer vraagt hier om het er niet over te hebben. Als je slachtoffer bent, vind ik dat je dat echt mag respecteren.”

‘Zo werkt het niet!’

Bram Moszkowicz: “Ik begrijp wat ze zou willen, maar ik begrijp evenzeer wat Bart zegt, namelijk dat het zo niet werkt in de realiteit als je een bekende Nederlander bent. We kunnen niet aan die wens voldoen. Ik heb vandaag een paar keer de nationale radio gehoord en daar was het een top-item.”

Marije: “Ik zeg niet dat je de zaak niet mag behandelen, maar het was echt overal de kop van: ‘NikkieTutorials vastgebonden met een wapen’. Het is de manier waarop ook.”

Bram: “Als je jezelf als journalist en programma serieus neemt – het staat in alle kranten en het was op alle radiozenders – dan moet je het er ook over hebben.”

Marije: “Wij zouden ook de kop pakken over Nikkie, maar hebben besloten: dat doen we niet, uit respect voor haar. We hebben het wel gehad over de overval, maar niet Nikkie erbij gehaald.”

Boulevard

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink bracht het verzoek van Nikkie eveneens in beeld. “Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat ze het zo zwaar vindt om naar te kijken”, merkte hij op.

John van den Heuvel adviseerde haar daarop professionele hulp te zoeken. “Zeker, zeker. Nogmaals: het is heel belangrijk om professionele hulp te zoeken om dat allemaal te verwerken. De feitelijke behandeling van de zaak gaan we pas over een paar maanden meemaken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen