Bram Moszkowicz: ‘Belachelijk dat Sigrid Kaag wil versoepelen’

Bram Moszkowicz vindt het onverantwoordelijk dat Sigrid Kaag juist op dit moment pleit voor het versoepelen van de coronamaatregelen. De D66-powervrouw wil de avondklok ‘heel snel’ schrappen.

Bram Moszkowicz en Sigrid Kaag © SBS, RTL

Die oproep van Sigrid Kaag is heel vreemd, vindt Bram. “Vandaag is bekend geworden dat we ongelooflijk slechte cijfers hebben, in die zin dat we veel meer besmettingen hebben dan ooit. Dan hoor ik de minister van Justitie, waar ik wel veel respect voor heb, zeggen: ‘Ik moet nu niet eens denken aan versoepelingen’.”

Geen sympathie voor Kaag

Waar de minister stug wil doorzetten, pleit Kaag dus voor versoepelingen. “Dan hoor ik mevrouw Kaag, waar ik wat minder sympathie voor heb, maar dat doet er verder niet toe, zeggen: ‘Het is wel weer tijd om te versoepelen.’ Kennelijk omdat ze denkt: ik heb gewonnen.”

Ronald Molendijk: “Ja, maar dat is het ook.”

Bram: “Maar hoezo? Als je toch vandaag te horen krijgt van de mensen die het kunnen weten van: we gaan de heel slechte kant op, dan zie ik de minister niet zo snel zeggen van: ‘Het is tijd om te versoepelen.'”

Hutjemutje

De politici hebben boter op hun hoofd, vindt Ronald. “De minister en over wie het allemaal gaat, die stonden eergisteren nog allemaal hutjemutje feest te vieren, terwijl wij thuis helemaal niemand mogen ontvangen. Wij mogen maar één mens ontvangen.”

Er is ook heel veel ander leed, vervolgt hij. “Er zijn kinderen die gewoon met sh*tgedachten rondlopen. De overheid kan wel veel zeggen, maar je kunt niet zomaar miljoenen mensen in de hoek blijven stoppen. We kunnen allemaal corona krijgen, maar over een paar weken gaat de zomertijd in. Het is toch niet houdbaar dat we dan allemaal thuisblijven?”

Bram denkt dat we voorzichtig moeten zijn, maar: “Ik zou me kunnen voorstellen dat we het doortrekken tot de zomertijd en dat je dan wat ruimte geeft met de zomertijd.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen