RTL 5 komt met dagelijkse liveshow op tijdstip Big Brother

RTL 5 begint in de lente met een dagelijks live-programma op het tijdstip waarop nu Big Brother wordt uitgezonden, namelijk 21.30 uur. Het gaat om de gloednieuwe titel 112 Vandaag.

112 Vandaag © RTL

Er was een tijd dat RTL 5 zich profileerde als dé zender van het ordinaire verleidingsamusement, maar al die pikante shows voor jongeren zijn nu naar Videoland verhuisd. Het tv-station zoekt smoel en daarom wordt nu volledig ingezet op ‘crime’. Naast de kijkcijferflop Crime Desk op maandagavond, komt er nu ook een dagelijks misdaadprogramma.

Actienieuws bij RTL

Er wordt door RTL gesproken van een ‘nieuw live programma waarin we onze kijkers iedere werkdag bijpraten over wat er de afgelopen 24 uur is gebeurd’. “Welke 112 meldingen waren voor politie, brandweer, ambulance of reddingsdiensten reden om uit te rukken en wat gebeurde er?”

Het klinkt een beetje als het vroegere Actienieuws op SBS 6. “We schakelen tijdens de uitzending naar verslaggevers in het land die het 112-nieuws van de dag hebben gevolgd. We belichten de achtergronden en vragen de kijker om hulp bij het oplossen van misdrijven.”

Debuut op 10 mei

Voorlopig is Big Brother nog dagelijks te zien op RTL 5. De grote finale is op donderdag 8 april. Een dag later, op 9 april, begint de zender op hetzelfde tijdstip met de Australische editie van de realityshow. Als de Australische editie erdoorheen gejast is, begint op 10 mei het nieuwe 112 Vandaag.

De productie is in handen van Blue Circle, dat er maar al te blij mee is. Die producent mikt vol op dagelijkse programma’s sinds het verliezen van de dagelijkse late-night-talkshow op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen