Eva Jinek heeft RTL Boulevard-producent miljoenen euro’s gekost

De komst van Eva Jinek naar RTL 4 heeft de producent achter RTL Boulevard, Blue Circle, miljoenen euro’s gekost. “You win some, you lose some”, zegt directeur Georgette Schlick.

Eva Jinek © William Rutten

Jarenlang was Boulevard-producent Blue Circle verantwoordelijk voor de late talkshows op RTL 4: van RTL Late Night tot RTL Late Night met Twan Huys en van Zomer met Art tot de eerste versie van Beau. Blue Circle bleek niet bepaald een ster in het maken van talkshows en daarom legde RTL contact met Eva Jinek en haar team.

You lose some

RTL heeft Blue Circle na de komst van Eva overboord gegooid als producent van late talkshows en dat heeft het bedrijf miljoenen euro’s gekost. “Het gaat natuurlijk over vele miljoenen. Dat mag duidelijk zijn. Maar goed, daar werd een andere keuze gemaakt. You win some, you lose some”, zegt directeur Georgette Schlick tegen BNR Nieuwsradio.

Het was onvermijdelijk, zegt Georgette. “De korte versie is dat RTL met Jinek in zee ging. Jinek werkte al tijdenlang met een andere producent en de voorwaarde van Jinek was dat ze alleen met die producent wilde komen. Dan sta je buitenspel, maar dat is in goed overleg gegaan, zo ver dat kan in dit soort gevallen.”

Daily’s

Het verliezen van een miljoenenopdracht kan voor kleine producenten de genadeklap betekenen, maar Blue Circle is een groot bedrijf, dat ook grote shows als Holland’s Got Talent maakt. “Ja, dan is het heel fijn dat je een grote producent bent en het op een andere manier weer kunt opvangen.”

De focus ging direct op het maken van andere daily’s, oftewel dagelijkse programma’s die een productiebedrijf jaar in jaar uit gegarandeerde omzet bezorgen. “De koers is dan niet per se dat we het late night-slot willen claimen. Dat is voor ons niet de strategie, maar we willen wel terug naar meer daily’s.”

Boulevard

Daily’s zijn heel belangrijk voor productiebedrijven. “Want daily’s geven een bepaalde basis waarop je weer andere dingen kunt voortbouwen. Wij maken natuurlijk elke dag Boulevard en Eigen Huis & Tuin. We gaan ook 112 Vandaag maken elke dag. We hebben gekozen voor die route toen de andere route wegviel.”

De huidige producent van alle late talkshows van RTL 4 is PilotStudio, het productiebedrijf van DWDD-grondlegger Ewart van der Horst.

BNR’s Big Five

Het interview met Georgette Schlick door Art Rooijakkers in het programma BNR’s Big Five op BNR Nieuwsradio kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen