RTL 4 bestelt nu al tweede seizoen van De Verraders: ‘Droomcijfers’

RTL 4 bestelt een gloednieuw, tweede seizoen van de tv-show De Verraders. Het programma loopt nu twee afleveringen en zenderbaas Peter van der Vorst spreekt van ‘droomcijfers’.

Tijl Beckand en De Verraders © William Rutten

Het programma, dat veel gelijkenissen vertoont met Wie is de Mol, begon twee weken geleden met 1,6 miljoen kijkers (26 procent) en trok afgelopen zaterdag 1,5 miljoen kijkers (25 procent). “Inclusief uitgesteld kijken trokken de eerste twee afleveringen zelfs elk meer dan twee miljoen kijkers”, legt een woordvoerder van RTL uit.

Droomcijfers

Vooral de prestaties in de commerciële doelgroep zijn heel goed, aldus RTL. “Ze hadden een marktaandeel van ruim 40 procent in de core doelgroep (boodschappers tussen de 25 en 54 jaar) van RTL. Reden genoeg om een tweede seizoen van dit succesformat te bestellen.”

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, is enthousiast: “Dit zijn natuurlijk droomcijfers voor een nieuw programma en daarom bestellen we nu al een nieuw seizoen van dit bloedstollende psychologisch avontuur.”

Buitenlandse interesse

Er is ook veel interesse uit het buitenland, zegt Peter. “Het is mooi om te zien hoe groot de belangstelling vanuit het buitenland is. Van België tot aan de Verenigde Staten, zenders tonen serieuze interesse. Daar zijn we trots op.”

De Verraders draait om een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg, waar achttien bekende Nederlanders samenkomen voor een spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders. Maar om wie gaat het?

Acht afleveringen

Het eerste seizoen van De Verraders is zaterdag 13 maart gestart en bestaat uit acht afleveringen, waarvan de derde komende zaterdag 21.30 uur te zien is bij RTL 4.

Het programma is ontwikkeld door idtv en POSVIDEO in samenwerking met de RTL Creative Unit.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen