Rob Goossens: ‘Anouk loopt te zeiken in The Voice of Holland’

Rob Goossens kan zich niet vinden in de kritiek die Anouk vrijdagavond uitte in de eerste liveshow van The Voice of Holland. Ze loopt gewoon te zeiken. Dat zei hij zaterdagavond in RTL Boulevard.

Rob Goossens en Anouk © RTL

Anouk besloot voor het oog van 1,8 miljoen kijkers om haar middelvinger op te steken. Ze was het oneens met de beslissing van de kijker om kandidaat Jasper door te sturen naar de volgende liveshow. “Het is gewoon een k*tland. Ik begrijp gewoon niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en je niet de coaches laat kiezen”, riep ze.

‘Ze loopt te zeiken’

Dit is nu eenmaal hoe publieksstemmen werkt, aldus tv-kenner Rob Goossens. “De grap van het programma is natuurlijk dat je niemand naar huis stemt, maar je stemt op mensen zodat ze erin blijven. Jasper zat zo duidelijk in de gevarenzone dat mensen zijn gaan stemmen met het idee van: we gunnen het die arme jongen.”

Anouk heeft dit zelf veroorzaakt, meent hij. “We hebben gezien hoe fel Anouk erover was, maar eigenlijk is zij natuurlijk de grote aanstichter van dit alles. Zij heeft hem vorige week halverwege zijn optreden laten stoppen en gezegd: ‘Maakt niet uit, herpak je’, en toen kwam er een knaloptreden. Daarmee heeft zij die gunfactor opgebouwd en nu loopt zij te zeiken dat hij die gunfactor heeft.”

Formatwijziging

Al een aantal keer heeft Anouk ervoor gepleit om te stoppen met publieksstemmen en de keuze volledig bij de jury te laten. Voor zo’n formatwijziging voelt Rob niets.

Rob wijst erop dat Anouk weet waar ze aan begon. “Ze weet het van tevoren, de spelregens zijn niet ondertussen aangepast. Ik bedoel: als mensen zometeen gaan stemmen op een kandidaat van een partij omdat hij zo’n lekker kontje heeft, dat is niet helemaal de bedoeling van verkiezingen. Maar ja, dat is nou eenmaal het idee van democratie.”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen