Jesse Klaver reageert op felle kritiek AD-diva Angela de Jong

Jesse Klaver heeft vrijdagmiddag in De 5 Uur Show gereageerd op de felle kritiek van Angela de Jong aan zijn adres. De Groenlinks-leider haalt zijn schouders ervoor op.

Jesse Klaver en Angela de Jong © De 5 Uur Show

Net als alle andere lijsttrekkers duikt Jesse Klaver momenteel in vrijwel elk tv-programma op. Hij zat gisteren dus in De 5 Uur Show, de Nieuwsuur van SBS 6. “Wij vinden het natuurlijk heel fijn dat u er bent, maar voor u is het het zoveelste media-optreden. Bent u het al zat?”, vroeg presentatrice Brecht van Hulten.

Jesse gek op tv

Nou, niet bepaald. Jesse geniet juist van al zijn Amsterdamse en Hilversumse uitstapjes. “Nee, nog niet. Campagne voeren is fantastisch en ik heb er heel veel zin in.”

Brecht: “Nou, vandaag kunt u uw lol op dan, want we gaan stellingen voorleggen aan u en de mensen thuis gaan daar iets van vinden.”

Halfbroers en -zussen

Vervolgens ging het in no time weer over de familie van Jesse, namelijk over zijn vier recent ontdekte halfbroers en -zussen. “Ik had al een heel grote en fijne familie met heel veel neefjes en nichtjes, maar het is een groot cadeau om ze erbij te krijgen. Het zijn geweldige mensen en het is heel fijn om ze in mijn leven te hebben.”

Brecht vervolgens: “Even over die broers en zussen die dus voorbijkomen in die verkiezingscampagne. Nou zijn er wel meer politici die hun familie graag inzetten in de campagne. U doet dat veelvuldig. Zo vaak eigenlijk dat mensen zeggen: ‘Daar is Klaver weer met zijn familie.’ Hoe gaat u met dat soort commentaar om? Is dat lastig?”

Angela vs Jesse

Met die vraagt doelt Brecht op de kritiek van Angela de Jong. “Als hij maar een klein openingetje ziet, begint hij over zijn familie, die per media-optreden verder uitdijt. We zijn inmiddels toe aan de neven”, riep ze geërgerd.

Jesse haalt zijn schouders ervoor op. Hij gaat naar eigen zeggen ‘niet’ om met zulk commentaar. “Ik krijg mijn hele leven… Als je politicus bent en bekend, dan krijg je voortdurend commentaar. Waarvan akte. Ik vertel over wat me bezighoudt, net als nu.”

Campagne

De GroenLinks-leider kaatste de baal terug naar Brecht. Zij vroeg immers naar zijn familie. “We kunnen het ook uitgebreid over mijn verkiezingscampagne hebben. Je mag me alles vragen over de doorrekening. Dan kan ik u alles over de inhoud vertellen. Maar als u mij vraagt naar wat mij inspireert of bezighoudt, dan kom ik toch bij zaken uit die heel dichtbij mij staan.”

“Of ik nou heel positieve commentaren krijgen of mensen die zeggen: ‘Wat moet ik ermee?’, daar trek ik me nooit iets van aan. Ik ben wie ik ben, ik zit in de politiek voor de inhoud en daar strijd ik voor.”

Fragment

Jesse bij De 5 Uur Show over zijn familie:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen