Richard Groenendijk op één lijn met Anouk: baalt van televoting

Na The Voice of Holland-jurylid Anouk spreekt ook Op Zoek Naar Maria-jurylid Richard Groenendijk zijn ergernis uit over televoting. Hij heeft soms behoorlijk veel moeite met de publieksstemmen.

Richard Groenendijk © Elvin Boer

Richard liet zich er zondag al over uit in de tv-uitzending van Op Zoek Naar Maria zelf. Toen Frits Sissing vroeg waar de kijker bij het stemmen op moet letten, hield de komediant een heel relaas: “De kijker moet sowieso goed opletten, want we zijn op zoek naar een nieuwe Maria en niet naar een paar nieuwe tuinstoelen.”

Liza Minnelli

Hij stak zijn mening over de stemmende kijker niet over stoelen of banken. “Ik moet eerlijk zeggen: ik was van de week even op de markt in Rotterdam en toen kwam er een vrouw naar me toe en die zei: ‘Ik heb op die en die gestemd, want die vond ik zo zielig.’ Toen dacht ik: ja, als we gaan stemmen op mensen die we zielig vinden, dan had ik op m’n derde al een duet met Liza Minnelli.”

Er wordt vaak te veel vanuit emotie gestemd, vervolgde Richard. “Denk in perspectief. Zou je een hele avond lang naar diegene willen kijken en denk je ook dat diegene de kar zou kunnen trekken?”, merkte hij op. “Ik vind het soms lastig, zeg ik eerlijk.”

Televoting

Maar Richard wist toch waar hij aan begon. Hij vult aan op Instagram: “Ik blijf het inderdaad soms lastig vinden dat de kijker beslist. Ik heb dat misschien wat onderschat denk ik. Maar nu dat het gegeven is wil ik alleen maar zeggen; denk goed na over je stem en probeer het niet teveel af te laten hangen van een jurk, een lied of een hoofd wat je niet aanstaat.”

“Mijn opmerking was bedoeld om jullie een beetje bewust te maken van het feit dat het wel echt om een serieuze baan in het theater. Het is niet de plaatselijke miss-verkiezing op de braderie van Etten-Leur zeg maar…”

Insta

De Instagram-post van Richard:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen