Quote infiltreert bij blabla-academy Lil’ Kleine: ‘Vuile leugenaar!’

Rappers Ali B, Boef en Lil’ Kleine, allemaal hebben ze er eentje: een online ‘academy’ die hun jonge doelgroep gouden bergen belooft. Eén groot probleem: het kost ook gouden bergen.

Estelle Cruijff en Lil' Kleine © Instagram

De meeste mensen zullen op hun klompen aanvoelen dat het hier vooral draait om de verrijking van rappers die in coronatijd niet kunnen optreden, maar de jonge doelgroep gelooft er heilig in. Sommigen gooien duizenden euro’s overboord om les te krijgen van Ali B of Lil’ Kleine. Is dit het wel waard? Quote onderzocht het.

2.000 euro

Een journaliste van Quote besloot om te infiltreren bij de Street Academy van Lil’ Kleine en legt in een lang artikel genadeloos bloot hoeveel blabla er wordt verkocht bij de rapper. De kosten van toegang? Tweeduizend euro. “Even twijfelde de hoofdredacteur nog of we echt deze som geld moesten neerleggen, maar de nieuwsgierigheid overwon.”

De ‘leerlingen’ wordt een een-op-een-gesprek met Lil’ Kleine in het vooruitzicht gesteld voor die tweeduizend euro, maar die blijkt helemaal niemand te krijgen. Een teleurstelling voor velen, ook voor de 18-jarige medeleerling Bhodi, die zich voor het ‘schoolgeld’ van Lil’ Kleine diep in de schulden heeft gestoken.

‘Vuile leugenaar!’

De Quote-journaliste beschrijft nauwkeurig hoe ze keer op keer wordt afgescheept als ze vraagt om het beloofde een-op-een-gesprek met Lil’ Kleine en wat het les krijgen van de rapper nou daadwerkelijk inhoudt. Het is allemaal vrij lachwekkend. Na het lezen van het artikel kun je maar tot één conclusie komen: een kat in de zak.

Erik Hensel, de bedenker van de Street Academy, is woest als hij erachter komt dat Quote heeft geïnfiltreerd. “Je bent niks anders dan een vuile leugenaar”, roept hij tegen de journaliste.

Shownieuws boos

Ook Shownieuws is woest, maar dan op Lil’ Kleine. “Een 18-jarige jongen in dit stuk heeft dat gewoon geleend van een oom ofzo. Tweeduizend euro is een hoop geld”, riep Bart Ettekoven gisterenavond in het programma.

Patty Brard: “Je denkt dat je het succes dan kan nabootsen als je de academy hebt doorlopen en je met je 25ste ook zo’n leefstijl krijgt als Lil’ Kleine, maar alles wat hij belooft – dat is nog het allerergste – komt hij niet na. De grote vraag is dan ook: is Lil’ Kleine hiervoor verantwoordelijk?”

Quote

Zie ook het voorproefje op de Quote-site. Het hele artikel kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen