Ordinair: André Hazes jr. hangt vuile was buiten bij RTL en SBS

André Hazes jr. zat gisteren weer lekker in de Tokkie-modus. Vanuit het huis van zijn nieuwe duckface-vriendin, maakte hij zijn ex-verloofde Monique Westenberg zwart bij RTL Boulevard en Shownieuws.

Aran Bade, André Hazes jr. en Patty Brard © RTL, SBS

Het is alwéér over en uit tussen André en Monique. Waar de eerste breuk te maken had met Bridget Maasland, is hij na hun huidige, tweede breuk ineens ingetrokken bij de 25-jarige Sarah ‘duckface’ van Soelen (zie Insta). Pijnlijker kan het allemaal niet voor Monique, maar toch hing híj gisteren het slachtoffer uit bij RTL en SBS.

‘Ik ben de l*l’

André benadrukte zowel tegen Aran Bade van RTL Boulevard als Patty Brard van SBS Shownieuws dat het dit keer allemaal aan Monique ligt. “Zij is een soort van God en ik ben de l*l. Ik vind het prima, ik heb dat met een warm hart gedaan, maar als het dan een keer niet zo is, dan moeten de mensen het ook van me aannemen.”

“Ik ben de man, hè? En de vrouw staat in Nederland altijd heel sterk. Laten we dat alsjeblieft altijd zo houden, maar als iets een leugen is, dan word ik boos. En dat is ook de reden dat ik heb gezegd: ‘Ik ga vandaag interviews geven!'”

Gelukkig voor hun zoontje houdt Monique zich wél gedeisd. Haar manager: “Omwille van hun zoon die dit later ook allemaal terug zal kunnen zien en lezen, vindt Monique het net als vorig jaar vooralsnog niet nodig om nog meer over deze verdrietige situatie uit te weiden.”

André pakt Aran in

RTL Boulevard-reporter Aran Bade voelde zich helemaal vereerd met het Hazes-interview en vertelde na afloop met vlinders in zijn buik dat hij het verhaal van de volkszanger toch wel heel aannemelijk vindt.

Luuk Ikink was een stuk kritischer: “Ik vind het wel gek. Hij zegt in het begin van het filmpje: ‘Ik neem mezelf helemaal niets kwalijk.’ Dan is het wel vreemd dat hij, tweeënhalve maand nadat je iemand ten huwelijk hebt gevraagd, bij een andere vrouw in haar appartement zit.”

André zegt dat het ‘een vriendin’ is, maar dat het misschien nog wel wat kan gaan worden. “Ook al zeg je misschien dat je daar niets mee hebt, dan straal je wel uit van: ik sta wel heel erg open voor andere relaties. Dan snap ik dus wel dat Monique denkt van: daar ben ik heel erg pissig over.”

‘Doe dit niet via media!’

Luuk en zijn collega Marieke Elsinga vinden het vrij ordinair dat André dit via de media speelt. Luuk: “Hij geeft vandaag heel veel interviews. We willen het ook graag horen, maar hij moet nu denk ik ook gewoon even de telefoon pakken en de hele avond proberen om Monique te bereiken. Anders heeft het toch geen zin?”

Marieke: “Ja, en daarna ook even een tijdje niet meer de telefoon van de media opnemen. Ja, het is natuurlijk ontzettend fijn dat hij zijn verhaal hier bij ons wil doen, maar hij doet het heel snel natuurlijk.”

Eenzijdig

Patty Brard begrijpt wel dat André haar te woord wilde staan. “Hij wilde zijn verhaal doen, omdat er vorig jaar natuurlijk ook al een breuk is geweest en toen heeft hij voor zijn gevoel ontzettend de zwarte piet toebedeeld gekregen. Nu kwam Monique gisteren met een statement en toen dreigde het weer zo te gaan lopen dat hij de schuld van alles ging krijgen.”

Ze zou graag ook Monique interviewen voor Shownieuws. “Heel graag. Ik vind het niet eerlijk dat we alleen maar de ene kant hebben gehoord.” Collega Bart Ettekoven: “We horen wel echt één kant van het verhaal vanavond.”

Is dit niet allemaal heel ordinair? Ja, maar wel smullen, vindt Shownieuws-deskundige Marije Knevel. “Het is zo akelig, want aan de ene kant denk je: vervelend voor iedereen, maar aan de andere kant: omdat het zó publiekelijk is, smullen we er allemaal ook wel een beetje van.”

Terugkijken

Het Boulevard-interview met André jr. ziet u hier, het Shownieuws-interview hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen