Grande dame Catherine Keyl is nu 5 Uur Show-sidekick: ondergewaardeerd?

Catherine Keyl is een van de grootste pioniers uit de Nederlandse tv-geschiedenis. Toch lijkt de 74-jarige tv-topper niet op waarde te worden geschat. Is ze wel tevreden als 5 Uur Show-sidekick?

Catherine Keyl © SBS

De 5 Uur Show was in de jaren negentig een enorm groot merk toen Catherine Keyl het programma zélf presenteerde, afwisselend met Viola Holt. In de huidige revival van de talkshow, een met loterijgeld overeind gehouden kijkcijferflop op SBS 6, moet Catherine genoegen nemen met de rol van sidekick.

Hartstikke druk

Wordt Catherine niet een beetje ondergewaardeerd? Zelf vindt ze van niet. “Sommigen vinden dat vrouwen op leeftijd niet aan de bak komen, maar ik mag niet klagen. Ik schuif regelmatig aan in de 5 Uur Show, in amusementsprogramma’s. Ik heb net een webinar gedaan voor 50 Plus en een grote opdracht op het Ministerie van Justitie. Ik ben hartstikke druk.”

De televisieberoemdheid doet haar tevreden uitspraken dit weekend in een uitgebreid interview met het AD, waarin ze onder meer praat over haar nieuwe boek, haar rotjeugd en haar liefdesleven.

Catherine zoekt man

Waar Catherine mínder tevreden over is, is haar liefdesleven. Ze moet haar oudedag helaas alleenstaand doorbrengen. Het liefst zou ze iemand aan haar zijde hebben. “Nou, met die lockdown is dat allemaal niet zo eenvoudig. Daten? Hoe dan? Ik kan ze moeilijk van de straat sleuren. Ik heb me ingeschreven bij e-Matching, een datingbureau voor hoger opgeleiden.”

“Ik krijg genoeg mailtjes binnen, tientallen. Mannen die geïnteresseerd zijn. Leuk voor je ego, maar ze kennen me alleen van tv. Kicken ze op het BN’erschap? Het is best ingewikkeld. Ik kom liever gewoon iemand tegen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen